Da li ste probali “domaću nutelu”? Neverovatno je ukusna…
Ako do sada niste probali „domaću nutelu“ mnogo ste propustili! I ne, nemojte nam verovati na reč, budite vredne i isprobajte! Donosimo jednostavan i ukusan recept za popularni čokoladni namaz, i to bez šećera.
Dakle, ako se trudite da konzumirate samo prirodne namirnice i vodite zdrav život, ovo je recept koji će vas obradovati. On je dokaz da slatke stvari ne moraju da budu “grešne”. Ova verzija domaćeg namaza ne sadrži aditive, mlečne proizvode i rafinisani šećer, pa je ukus kakaa i lešnika izraženiji i puniji.
Potrebni sastojci:
■ 180 g lešnika
■ 4 kašike čistog kakaa
■ 30 g kokosovog šećera
■ 2 kašike kokosovog ulja
■ 4 kašike javorovog sirupa
Priprema:
Lešnike očistiti, pa ih samleti u blenderu. Usitniti ih tako da dobiju teksturu paste. Potom dodati kakao i kokosov šećer, promešati, a onda sve ponovo kratko izblendirati. Dodati rastopljeno kokosovo ulje i opet kratko izblendirati. Na kraju dodati sirup i blendirati sve dok smesa ne postane glatka i homogena.
Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje