Danas spremamo: Prolećni paketići od povrća
Kao i prethodnih dana, izbor recepta je povezan sa dešavanjima na Planet Food-u. Sreda prolazi u znaku čuvene kinske kuhinje, a nama je za „Prolećne paketiće od povrća“, ako želimo da ih spremimo za četiri osobe, potrebno 200 gr sveže paprike (žuta, crvena, zelena), 1 vezica mladog luka, 300 gr tikvica, 2 kašike ulja, 200 gr šargarepe, 1 kašika Vegete, 1 kašika parmezana, 300 gr tankih kora za pitu, 1 jaje za premazivanje testa, ulje za duboko prženje…
Preiprema:
1. Papriku, mladi luk i tikvice narežite na trake, propržite na ulju, dodajte Vegetu i ohladite.
2. Šargarepu skuvajte, ohladite, upijte s nje vodu papirnim ubrusom, pa takođe narežite na trake.
3. Povrće izmešajte, pospite parmezanom i još jednom dobro promešajte.
4. Kore isecite na kvadrate (18×18 cm). U sredinu stavite 2 kašičice fila od povrća.
5. Krajeve kora premažite razmućenim jajetom, savijte, a zatim urolujte (tako da dobijete sarmice).
6. Paketiće pržite u zagrejanom ulju, sa svake strane oko 2 minuta, a zatim ih stavite na upijajući papir.
7. Uz “paketiće” služite sos, koji ste napravili tako što ste pomešali 100 ml jabukovog sirćeta, 5 kašika soja sosa i nekoliko kapi “tabasca”.
Od 27. aprila do 6. maja u Novom Sadu traje Food Planet, festival internacionalne hrane i muzike. Odaberite kuhinju koja vam najviše odgovara i vidimo se na Trgu Slobode u Novom Sadu. Više informacija na Food Planet – Festival nacionalnih kuhinja.