Domaći sladoled od kokosa i bele čokolade

by | jul 5, 2018

Leto  je stiglo i sladoled je postao svakodnevna potreba svima od nas. Zato vam donosimo recept sa sladoled od kokosa i bele čokolade, koji će našim letnjim danima dati pravi tropski ukus.

Sastojci:

  • 250ml vode
  • 60g kokosovog brašna
  • 150ml kokosovog mleka
  • 150g kisele pavlake
  • 150g slatke pavlake
  • 75g šećera
  • 75g bele čokolade
  • 4 kašike kokosovog brašna
  • 1/2 kašičice ekstrata vanile

Priprema:

Vodu i kokosovo brašno zagrevajte u loncu, na laganoj vatri uz stalno mešanje. Dodajte mleko i kuvajte još 3 minuta. Sklonite lonac s
vatre i ostavite da odstoji još 5 minuta. Uz pomoć štapnog miksera napravite kašicu. Iscedite mleko uz pomoć cedeljke. Napravite čvrst šlag od slatke pavlake uz pomoć miksera.

Istopite belu čokoladu na pari i ostavite da se malo ohladi. U zasebnoj posudi mikserom izmešajte kokosovo mleko, kiselu pavlaku, šećer i vanilu. Mutite mikserom dok se šećer ne otopi i dok se na površini ne pojave mehurići.

Članak se nastavlja posle reklama

U smesu postupno dodajte šlag i mešajte lagano. Zatim dodajte otopljenu čokoladu i oceđeno kokosovo brašno, pa sve zajedno dobro promešajte. Dobijenu smesu izlijte u plastičnu posudu sa poklopcem ili je prekrijte prijanjajućom folijom.

Stavite sladoled u zamrzivač na najmanje 4 sata. Pre posluživanja izvadite sladoled na 10 minuta, kako bi se opustio i olakšao posluživanje.

Uživajte u slatkom osveženju i rashladite se!

Članak se nastavlja posle reklama

Pročitajte i…Desert dana: Bezglutenski sladoled

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Članak se nastavlja posle reklama

Foto: Thinkstock

Autor: T.V.

 

Tagovi: