Čekale smo ovo godinama: JEFTINA čokoladna torta koju ćete smazati za 10 minuta
Ono što sve domaćice žele čitavog života jeste da naprave preukusno jelo koje će oduševiti goste, a da u to ulože minimalno novca. Ovaj kolač je upravo to što su čekale.
Jeftinu tortu sa čokoladom i kakaom možete da napravite bukvalno od onoga što vam je ostalo u kući, a ukus vam nikako neće manjkati.
Sastojci:
Za kore:
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 5 kašika ( ravnih ) brašna
- 2 kašike kakaoa
- 3 kašike ulja
- 1 prašak za pecivo ( 10 gr )
Za čokoladni fil:
- 1l mleka
- 6 kašika brašna
- 2 kašike kakaoa
- 6 kašika šećera
- 100 gr čokolade
- 100 gr margarina
Pročitajte i… Ovo poslastičarsko čudo oduševilo je svet, a za njega su vam potrebna samo 3 sastojka!
Postupak u pripremi čokoladne torte pogledajte na sledećoj strani…
Priprema:
Uključite rernu na 200 stepeni.
Ulupajte penasto belanca sa šećerom, pa dodajte žumanca, zatim i ulje polako sipajte uz mućenje. Na kraju umešajte brašno, kakao i prašak za pecivo i sve lagano sjedinite varjačom.
U obložen pleh 23 cm prečnika sipajte masu i stavite da se peče. Tada rernu smanjite na 180 stepeni.
Dok se kora peče pomešajte brašno, kakao i šećer, sa malo mleka a ostatak mleka stavite da provri.
Zakuvajte razmućeno brašno u mleko i mešajte dok se ne zgusne. Zgusnuto sklonite sa vatre pa dodajte izlomljenu čokoladu i opet mešajte dok se čokolada ne otopi, pa ostavite da se skroz ohladi.
Pročitajte i… Internet je POLUDEO zbog recepta za kolače Jelene Đoković. I zaista su neodoljivi
Pečenu koru ohladiti i preseći vodoravno na tri jednake tanke korice. Svaku koricu isprskajte sa malo mleka
Ulupajte penasto omekšali margarin pa mu dodajte ohlađen fil.
Ulupati i šlag ili slatku pavlaku, koje od ta dva imate i dodajte filu. Ukoliko je pregust 2 – 3 kašike i opet umutiti.
Na koru nanesite fil, pa šlag, opet kora, fil, šlag, kora, fil i odozgo šlag krem ili šta ste već odlučili.
Ostaviti tortu nekoliko sati u frižider sa se ukusi sjedine i kora omekane, pa secite i služite.