Čekale smo ovo godinama: JEFTINA čokoladna torta koju ćete smazati za 10 minuta

by | avgust 10, 2016

Ono što sve domaćice žele čitavog života jeste da naprave preukusno jelo koje će oduševiti goste, a da u to ulože minimalno novca. Ovaj kolač je upravo to što su čekale.

Guliver/Getty Images/ilustracija

Guliver/Getty Images/ilustracija

Jeftinu tortu sa čokoladom i kakaom možete da napravite bukvalno od onoga što vam je ostalo u kući, a ukus vam nikako neće manjkati.

Sastojci:

Za kore:

Članak se nastavlja posle reklama
  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 5 kašika ( ravnih ) brašna
  • 2 kašike kakaoa
  • 3 kašike ulja
  • 1 prašak za pecivo ( 10 gr )

Za čokoladni fil:

  • 1l mleka
  • 6 kašika brašna
  • 2 kašike kakaoa
  • 6 kašika šećera
  • 100 gr čokolade
  • 100 gr margarina

Pročitajte i… Ovo poslastičarsko čudo oduševilo je svet, a za njega su vam potrebna samo 3 sastojka!

Članak se nastavlja posle reklama

Postupak u pripremi čokoladne torte pogledajte na sledećoj strani…

Članak se nastavlja posle reklama

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Priprema:

Uključite rernu na 200 stepeni.

Ulupajte penasto belanca sa šećerom, pa dodajte žumanca, zatim i ulje polako sipajte uz mućenje. Na kraju umešajte brašno, kakao i prašak za pecivo i sve lagano sjedinite varjačom.

U obložen pleh 23 cm prečnika sipajte masu i stavite da se peče. Tada rernu smanjite na 180 stepeni.

Članak se nastavlja posle reklama

Dok se kora peče pomešajte brašno, kakao i šećer, sa malo mleka a ostatak mleka stavite da provri.

Zakuvajte razmućeno brašno u mleko i mešajte dok se ne zgusne. Zgusnuto sklonite sa vatre pa dodajte izlomljenu čokoladu i opet mešajte dok se čokolada ne otopi, pa ostavite da se skroz ohladi.

Pročitajte i… Internet je POLUDEO zbog recepta za kolače Jelene Đoković. I zaista su neodoljivi

Pečenu koru ohladiti i preseći vodoravno na tri jednake tanke korice. Svaku koricu isprskajte sa malo mleka

Članak se nastavlja posle reklama

Ulupajte penasto omekšali margarin pa mu dodajte ohlađen fil.

Ulupati i šlag ili slatku pavlaku, koje od ta dva imate i dodajte filu. Ukoliko je pregust 2 – 3 kašike i opet umutiti.

Na koru nanesite fil, pa šlag, opet kora, fil, šlag, kora, fil i odozgo šlag krem ili šta ste već odlučili.

Ostaviti tortu nekoliko sati u frižider sa se ukusi sjedine i kora omekane, pa secite i služite.

Tagovi: