Dva miliona žena zaljubilo se u NAJČOKOLADNIJU tortu od, verovali ili ne, 2 sastojka!
Upoznajte se sa kulinarskim čudom čuvene japanske poslastičarke – čokoladnom tortom od samo dva sastojka! Zvuči gotovo nemoguće, ali je praksa pokazala drugačije – jaja i čokolada su zaista dovoljno da pripremite bajnu poslasticu!
Trik je u detaljnoj i pažljivoj pripremi, no ista ipak ne zahteva vrhunsko umeće.
Ova čokoladna torta je jednostavna, neće vam oduzeti više od 30 minuta za pripremu i isto toliko za pečenje, a rezultat je zaista savršen!
Još jedna prednost je što ne sadrži šećer, niti brašno, a umesto mlečne možete izabrati i crnu čokoladu, te ćete dobiti čak i dijetalan dezert!
Mi je već obožavamo! 🙂
Potrebni sastojci:
- 3 jaja
- 165 g mlečne čokolade
Pročitajte i… Ovom slatkom grehu niko ne želi da odoli… Čokoladni hleb zadovoljiće sva vaša čula
Uputstvo za pripremu pronađite na sledećoj stranici…
Priprema:
Odvojite belanca i žumanca, a zatim belanca odložite u frižider.
Zagrejte rernu na 170 stepeni.
Čokoladu otopite na pari, i ostavite da se potpuno ohladi.
Belanca izvadite iz frižidera, pa ih mikserom umutiti u sneg.
Pročitajte i… Vegani se kunu u ovo! Postoji nešto što je SAVRŠENA zamena za jaja
Kada se otopljena čokolada ohladi, u nju dodajte žumanca.
Zatim u tu smesu dodajte jednu trećinu umućenih belanaca, pa lagano umešajte. Postepeno dodajte ostatak belanaca.
Spremite okrugli kalup za tortu (ili oblu činiju) i obložite ga pairom za pečenje, ali namašćenim. Ulijte smesu, i pecite od 30 do 40 minuta.
Pospite prah šećerom i ukrasite po želji šlagom i voćem.
Za detaljnije objašnjenje pogledajte priloženi video snimak.
Pročitajte i… 30 minuta, 5 sastojaka i ferero roše torta bez brašna će biti na vašoj trpezi
Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje