Eksplozija ukusa: Salata od breskve i piletine

by | decembar 25, 2019

Ukoliko ste pravi gurman i volite da se zabavljate u kuhinji, kombinovanjem različitih ukusa, danas imamo pravi recept za vas!

Kombinacija slatkog i slanog, daće egzotičan ukus obrok salati, koja će postati vaš omiljeni specijalitet.

Sastojci:

  • 1/4 šoljice balsamico sirćeta
  • 1/4 maslinovog ulja
  • 2 kašike soka od limuna
  • 2 kašike semfa
  • 3 kasšičice javorovog sirupa
  • 1/4 kašičice soli
  • 3 iseckana fileta pilećih prsa
  • 5 breskvi
  • 1/4 posudice naseckanog luka
  • 1/3 posudice naseckanog kozijeg sira (na tanke kriške)
  • 200g zelene salate

Priprema

Pomešajte balsamico sirće, maslinovo ulje, limunov sok, senf, javorov sirup i so. Smesu dobro izmešajte i podelite na 2 dela. Jedan deo iskoristite kako bi marinirali piletinu, a zatim je pustite da odstoji nekih pola sata, kako bi meso upilo marinadu.

Članak se nastavlja posle reklama

Zagrejte roštilj, a breskve iseckajte i premažite marinadom. Redjajte ih naizmenično sa kockicama piletine na štapiće za roštilj. Kada se ražnjići ispeku, skiniti breskvu i piletinu sa štapića i stavite ih u tanjir, a zatim im dodajte luk, zelenu salatu, sir i marinadu. Dobro promešajte i poslužite odmah.

Pročitaj i…Recept dana: Obrok salata sa piletinom i avokadom

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Članak se nastavlja posle reklama

Foto: Tastemade

 

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: