Natali Portman je ne samo odlična glumica, već i kuvarica (video)
Natali Portman sa svojim pratiocima na Instagramu rado deli neobične recepte. Ona najčešće pravi hranljive obroke koje vole njeni ukućani, a velik broj čine i veganska jela. Pri odabiru onog što će praviti, vodi se trima stvarima – jelo treba da bude zdravo, ukusno i lako za pripremu. Kao zagovornik zdravog života, Natali često priprema jela od bundeve. (Pročitaj: Njoke od bundeve – ručak koji ćete obožavati)
Glumica ističe da je jedan od najlakših načina da ubedi svoju decu da jedu povrće priprema ukusnih špageta od bundeve, belog luka i paradajza.
Jela od bundeve – recept Natali Portman
Sastojci:
1 bundeva srednje veličine
maslinovo ulje
3 čena belog luka
so
3 paradjza iseckana na kockice
Priprema:
Zagrejte rernu na 200°C. Prepolovite bundevu i stavite je u dublji pleh. Dodajte vodu (nivo vode treba da bude 1cm).
Pecite bundevu u rerni sve dok ne omekša (oko 45 minuta, zavisno od sorte). Kada se lako razdvaja viljuškom, izvadite je da se ohladi.
Izvadite semenke i gulite meso bundeve viljuškom tako da dobijete oblik koji podseća na špagete.
Sos:
Na maslinovom ulju izdinstajte sitno iseckan beli luk, so i paradajz. Kada povrće omekša, smanjite temperaturu, pa dodajte špagete od bundeve i lagano promešajte tako da se svi sastojci sjedine. Poslužite dok je toplo. (Pročitaj: Ukus i miris jeseni: Kafa sa bundevom)