
Recept dana: Kad se udruže jagode i bela čokolada…
Iako fotografija asocira na klasičan čizkejk”, recept je iznenađenje… Predlažemo vam kolač s jagodama i belom čokoladom, koji se brzo sprema. Znamo da nije baš “dijetalan”, ali u sredini radne nedelje treba sebe obradovati nečim ovako neodoljivim.
Odlučili ste da u subotu porodicu obradujete kolačima, ali baš-baš dobrim. Nećete brojati kalorije, već ćete samo uživati. Mi vam predlažemo čizkejk sa belom čokoladom i jagodama…
Potrebno je:
300 grama mascarpone ili krem sira
25 grama šećera
150 grama slatke pavlake
150 grama istopljene bele čokolade
160 grama džema od jagode
150 grama svežih jagoda (polovinu sitno iseckati)
50 grama piškota
Priprema:
U činiju sipajte krem sir, šećer i slatku pavlaku. Mutite mikserom tri minuta. Dodajte otopljenu belu čokoladu i mešajte kašikom. U drugoj posudi pomešajte džem od jagoda sitno iseckanim jagodama.
U posudu obloženu providnom folijom stavite smesu sa krem sirom, filujte smesom od džema i seckanih jagoda, pa prekrijte ostatkom krema. Naređajte piškote preko svega i odložite u frižider na nekoliko sati.Kada se sve dobro stegne, izvadite iz posude, prekrijte preostalim džemom od jagoda i ukrasite celim jagodama.
Prčitajte i... Da li ste za krempite? Evo proverenog recepta…