Krem supa od tikvica i šargarepe

by | mart 10, 2018

Supe i čorbe sastavni su deo našeg menija, naročito u ovom periodu naglih vremenskih promena, kada posvećeno moramo raditi na poboljšanju svog imuniteta. 

Danas vam donosimo recept za ukusnu krem supu, bogatu beta karotenom.

Sastojci:

  • Dve iseckane tikvice
  • Tri iseckane šargarepe
  • Dva iseckana čena belog luka
  • Glavica crnog luka, sitno iseckana
  • Kašičica maslaca
  • 200ml pavlake za kuvanje
  • so
  • biber

Priprema

Rastopite maslac u loncu, dodajte crni i beli luk i dinstajte 2 do 3 minuta. Dodajte tikvice i šargarepu, dobro promešajte, poklopite i kuvajte 3, 4 minuta. Dodajte vode, taman toliko da prekrije povrće. Posolite i pobiberite, a zatim kuvajte dok šargarepa ne postane mekana. Odvadite sastojke, sjedinite ih štapnim mikserom, a zatim ih vratite u lonac i dodajte pavlaku za kuvanje. Kuvajte dok ne proključa, a zatim sklonite sa vatre i kada se malo ohladi poslužite.

Članak se nastavlja posle reklama

Prijatno!

Pročitajte i…Potaž od brokolija

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Članak se nastavlja posle reklama

Foto: Thinkstock

 Autor: T.V.

Tagovi: