Krem supa od tikvica i šargarepe
Supe i čorbe sastavni su deo našeg menija, naročito u ovom periodu naglih vremenskih promena, kada posvećeno moramo raditi na poboljšanju svog imuniteta.
Danas vam donosimo recept za ukusnu krem supu, bogatu beta karotenom.
Sastojci:
- Dve iseckane tikvice
- Tri iseckane šargarepe
- Dva iseckana čena belog luka
- Glavica crnog luka, sitno iseckana
- Kašičica maslaca
- 200ml pavlake za kuvanje
- so
- biber
Priprema
Rastopite maslac u loncu, dodajte crni i beli luk i dinstajte 2 do 3 minuta. Dodajte tikvice i šargarepu, dobro promešajte, poklopite i kuvajte 3, 4 minuta. Dodajte vode, taman toliko da prekrije povrće. Posolite i pobiberite, a zatim kuvajte dok šargarepa ne postane mekana. Odvadite sastojke, sjedinite ih štapnim mikserom, a zatim ih vratite u lonac i dodajte pavlaku za kuvanje. Kuvajte dok ne proključa, a zatim sklonite sa vatre i kada se malo ohladi poslužite.
Prijatno!
Pročitajte i…Potaž od brokolija
Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu
Foto: Thinkstock