Može i za ručak: Omlet sa spanaćem i parmezanom
Brzi omlet sa spanaćem pravi je izbor za obrok za svako doba dana
Iako je omlet najčešće izbor hrane kada pričamo o ukusnom i zasitnom doručku, on definitivno nije loš izbor ni kada smišljate šta biste pametno ručali, pogotovo kada vam nedostaje vremena. Kada uz njega dodate još zanimljivih ukusa, kao što su na primer spanać i parmezan, zaboravićete da je reč o jednostavnoj kombinaciji namirnica i osnovnih začina.
Kako biste još malo začinili ovaj obrok možete omlet da pospete komadićima čilija, umesto bibera, ako ste među onim koji vole ljutu hranu. Poslužite ga odmah, dok je topao, kremast i mirišljav… (Pročitaj: Natali Portman je ne samo odlična glumica, već i kuvarica (video))
Omlet sa spanaćem
View this post on Instagram
Sastojci:
200 g spanaća
2 režnja belog luka
2 jaja
1 kašika mleka
1 kašika maslinovog ulja
2 kašika izrendanog parmezana
So, šareni biber ili čili
Priprema:
– Operite spanać pa ga iseckajte.
– Očistite i sitno iseckajte beli luk.
– Jaja umutite sa kašikom mleka i malo posolite.
– U zagrejan pleh i dodajte iseckan spanać i beli luk pa malo posolite. Pustite da se kratko peče dok listovi spanaća ne uvenu. (Pročitaj: Ukusni “oblaci” za lepše jutro: Proteinske palačinke)
– Izvadite spanać iz pleha pa stavite kašiku ulja. Kad se zagrije, dodajte umućena jaja. Potom po površini rasporedite pripremljeni spanać, a na kraju i parmezan.
– Smanjite vatru i pusti da se kratko peče. Znaćete da je omlet gotov kad počne da se odvajati od pleha.
Prijatno!