Obožavate pomfrit iz Meka? „Ukradite“ njihov recept i napravite ga sami!
Pomfrit je nešto na šta prvo pomislite kada vam neko kaže Mekdonalds. Navikli smo na njegov ukus, strukturu i najdivniji miris, ali nismo navikli da ga jedemo sa prelivom od čokolade. Možete li to uopšte da zamislite?
Naime, vrući, slasni krompirići preliveni sosom od bele i tamne čokolade postali su hit u Japanu, a očekuje se i da će ova malo drugačija „poslastica“ zakucati na naša vrata.
Dok se to ne dogodi, možda biste mogli sami mogli da zgotovite krompiriće kao iz Meka. Dugo se krila tajna savršeno hrskavih, tankih krompirića. Jedan od osnivača ovog megapopularnog lanca brze hrane, Rej Kroc, u svojoj autobiografiji napisao je kako mu je savršeni pomfrit bila svojevrsna životna misija i da ne postoji proizvod u Mekdonaldsu na koji je više ponosan.
Mek u Kanadi, napravio je video u kojem su prikazali čitav proces, kako bi uverili ljude da pomfrit zaista jeste pravi. Čak su prikazali i koliko soli stavljaju pri pripremi. I pored toga što je ukusan, imajte na umu da svakako nije zdrav. Ali s vremena na vreme možemo da priuštimo nešto nezdravo, zar ne?
Pročitajte i… Magija ukusa: Čokoladna torta od palačinki koja ostavlja bez reči
Sastojke i pripremu pogledajte na narednoj stranici…
Sastojci:
– 6 krompira sorte Liseta
– Ulje od kikirikija
– Morska so
Priprema:
Ogulite krompire i isecite im vrhove. Secite ih u štapiće debljine otprilike 8 milimetara. Stavite ih u vodu i ostavite ih dva sata, s tim da nakon sat vremena promenite vodu. Dobro osušite čistim ubrusom.
Pročitajte i… Pica bez brašna i od samo 300 kalorija? Mi imamo recept za ovaj IDEALAN specijalitet!
Zagrejte oko 3 centimetra ulja (ili koliko treba da prekrije krompiriće) u velikoj posudi s debelim dnom na srednju temperaturu (oko 150 stepeni). Vrlo nežno blanširajte krompiriće oko dva minuta, izvadite ih iz ulja, stavite na debeli sloj papirnih ubrusa, kako bi se upio višak, te ih nakon stoga stavite u zamrzivač da se u potpunosti prekine proces kuvanja.
Kad su krompirići potpuno hladni, ponovno zagrejte ulje na visoku temperaturu (oko 200 stepeni) i pržite ih dok ne dobiju zlatnu boju, oko tri do četiri minuta. Izvadite, kratko stavite na sloj ubrusa i poslužite dok su još vrući.
Prijatno!
[yop_poll id=“307″]
Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje