Ovo poslastičarsko čudo oduševilo je svet, a za njega su vam potrebna samo 3 sastojka!

by | avgust 9, 2016

Japanska torta od sira? Sigurni smo da ne zvuči tako ukusno kao što izgleda… A, tek kada se proba! Ovo je poslastica dostojna kraljeva. Probajte i samo će vam se kas’ti! 

Foto: Guliver/ Getty images

Foto: Guliver/ Getty images

U pitanju je recept koji je brzinom svetlosti postao viralan na Internetu – videlo ga je preko 8 miliona ljudi. Impozantna brojka, zar ne! Nije ni čudo s obzirom na jednostavnost pripreme i količinu sastojaka ( samo 3 namirnice!), a krajnji ishod je „prste da poližeš“. Ali, zaista!

Pročitajte i… Svi su “ludi” za SLADOLEDOM od JEDNOG SASTOJKA, a pravi se u 4 varijante!

Autorka recepta nazvala je svoje „čedo“ sufle čizkejk, što je prigodan naziv – jer ova neverovatna poslastica vazdušasta je baš poput suflea, te kremasta i puna sira baš kao čizkejk.

Članak se nastavlja posle reklama
Foto: Guliver/ Getty images

Foto: Guliver/ Getty images

Potrebni sastojci:

  • 3 jaja
  • 120 g bele čokolade
  • 120 g neslanog krem sira
  • prah šećer

Pročitajte i…. Zaboravićete na nutelu, džem i orahe: Čokoladno krem LUDILO za palačinke

Članak se nastavlja posle reklama

Kako se priprema ovaj božanstven slatkiš saznajte na sledećoj strani… 

Članak se nastavlja posle reklama

Foto: Guliver/ Getty images

Foto: Guliver/ Getty images

Priprema: 

  1. Zagrejte rernu na 170 stepeni.
  2. Odvojite žumanca od belanca. Belanca odložite u frižider.
  3. Belu čokoladu izlomite na sitne komade i otopite na pari.
  4. Prohlađenu belu čokoladu dobro promešajte sa krem sirom, kog ste prethodno držali na sobnoj temperaturi,
  5. U smesu sa čokoladom i sirom dodajte žumanca i dobro izmešajte.
  6. Izvadite belanca iz frižidera i ulupajte ih u čvrst sneg.
  7. Nakon toga pomešajte špatulom sneg od belanaca i fil od krem sira i čokolade.
  8. Dobijeni krem prespite u namašćen plen prečnika 15 cm, nekoliko puta ga jako spustite kako bi ispustili vazduh, te da kolač ne bi pucao tokom pečenja.
  9. Pleh stavite u veći pleh koji ste napunili vrelom vodom. Pecite tačno 15 minuta (vodite računa o ovome!) na 170 stepeni, potom 15 minuta na 160 stepeni.
  10. Ugasite rernu i odstojite kolač da stoji još 15 minuta u rerni.
  11. Izvadite, sačekajte da se potpuno ohladi, pa pospite šećerom u prahu.

Za detaljnija objašnjena pogledajte video.

Pročitajte i… Napravite savršenu tortu za samo 10 minuta i svi ukućani će lizati prste

Članak se nastavlja posle reklama

Prijatno i uživajte!

Tagovi: