Ovom slatkom grehu niko ne želi da odoli… Čokoladni hleb zadovoljiće sva vaša čula

by | avgust 30, 2016

Čokoladni hleb? Zvuči bogovski dobro i „grešno“, zar ne? Ako spojimo dva najveća „poroka“ savremene kuhinje, dobićemo ovaj savršeni specijalitet koji vredi svaku unesenu kaloriju viška! Topi se u ustima i tako je sočan i prepun predivne čokolade – ma, ovom „hlebu“ nema ravnog! 

Foto: Guliver/ Getty images

Foto: Guliver/ Getty images

Ako uspete da mu odolite – onda vam zaista zavidimo, disciplina je na nivou. Ali, zamislite samo miris čokolade koji se širi iz rerne. 🙂

Ili to savršeno parče posluženo ujutru uz kafu ili uveče uz čašu crnog vina. Slatki specijalitet koji udovoljava svim čulima.

Probajte i nećete zažaliti!

Članak se nastavlja posle reklama

Pročitajte i… Desert gotov za 28 sekundi? O, da, moguće je i nema ničeg ukusnijeg i slasnijeg!

Potrebni sastojci:

  • 170 g putera
  • 170 g šećera (najbolje smeđeg)
  • 3 jaja
  • 150 g brašna
  • na vrh kašičice soli
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 100 g mlevenih badema ili lešnika
  • 100 ml mleka
  • 4 kašike kakaa
  • 70 g rendane mlečne čokolade
  • 50 g čokolade za glazuru

Pročitajte i… Ovo smo čekale ceo život! Recept za palačinke BEZ brašna i od samo 2 sastojka!

Članak se nastavlja posle reklama

Uputstvo za pripremu potražite na sledećoj stranici… 

Članak se nastavlja posle reklama

Foto: Guliver/ Getty images

Foto: Guliver/ Getty images

Priprema:

Zagrejte rernu na 160 stepeni, a pleh podmažite uljem ili puterom. Naš savet je da izaberete dublji i uži pleh, kako bi kolač na kraju zaista dobio formu vekne.

Umutite puter i šećer mikserom, a potom u smesu dodajte brašno, jaja, prašak za pecivo, mleko, mlevene bademe i kakao.

Članak se nastavlja posle reklama

Sve sastojke izmiksajte dok ne dobijete homogenu smesu, a potom dodajte rendanu čokoladu. Promešajte kašikom.

Dobijeno „testo“ ravnomerno sipajte u pleh. Pecite oko 45 minuta.

Otopite ostatak čokolade na pari, pa prelijte preko ohlađenog „hleba“. Glazura ne treba potpuno da prekrije veknu, već samo da je prošara. Zanimljivo je i da umesto crne, izaberete belu čokoladu, te dobijete „zebra“ efekat.

Savet plus:

U ovaj slasni hleb možete dodavati i sastojke po želji – joooooš čokolade, višnje, borovnice, maline, kokosovo0 brašno, suvo grožđe, lešnike u komadu, suve kajsije, malo ruma… Igrajte se!

Članak se nastavlja posle reklama

Prijatno!

Pročitajte i… Vegani se kunu u ovo! Postoji nešto što je SAVRŠENA zamena za jaja

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

 

Tagovi: