Pileća prsa sa šampinjonima
Piletina spada u meso sa bogatom proteinskom vrednošću, isto važi i za pečurke. Kako je unos proteina neophodan našem organizmu, potražili smo recept za današnji ručak, koji će nam obezbediti pravi proteinski obrok.
Iako bogat proteinima, naš recept za pileća prsa sa pečurkama ne sadrži mnogo kalorija, tako da ne morate brinuti, već slobodno uživajte u ukusnom ručku!
Sastojci:
- 2 kašičice maslinovog ulja
- 500g pilećih prsa
- 50g naseckane pančete
- 300g šampinjona
- 2 iseckana crna luka
- kocka za pileću supu razmućena u 250ml vode
- Kašika jabukovog sirćeta
- 50g graška
- Kašika sitno iseckanog peršuna
Priprema
Zagrejte ulje, piletinu začinite po želji i ispecite sa obe strane. Nakon pečenja odložite je na tanjir. Dinstajte pančetu i pečurke dok ne omekšaju, a zatim ih uklonite sa vatre. Dinstajte luk i dodajte mu sos od kocke za supu i sirće. Kuvajte 2 minuta, a zatim dodajte pečurke i piletinu i kuvajte još 15ak minuta. Na kraju dodajte grašak i peršun i nastavite da kuvate još par minuta.
Uživajte u ukusnom, proteinskom ručku.
Pročitajte i…Piletina u sosu od limete
Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu
Foto: Thinkstock
Autor: T.V.