Proteinski ručak po ukusu gurmana – pileći mafini sa jajima i povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. (Pročitaj: Šta su hidrolizovani proteini i kad ih treba koristiti) To je ukusan i jednostavan obrok koji možete lako poneti i na posao, a podjednako je dobar i narednog dana. Ukoliko ne možete da odolite mlečnim proizvodima, ne ustručavajte se da u ovaj recept dodate sir. Rendani trapist, čedar ili sveža mocarela – izbor je na vama.
Pileći mafini sa jajima i povrćem
Sastojci:
2 kašike putera
3 kašike paradajz sosa
1/2 kašičice aleve paprike
1 crvena paprika isečena na sitne kockice (Pročitaj: Gaspačo – idealno letnje jelo (za čiju vam pripremu ne treba šporet))
2 praziluka (sitno iseckana)
2 šolje iseckanog spanaća
200 gr kuvane piletine isečene na kockice (najbolje je da koristite belo meso)
8 jaja
1/2 kašičice soli
1/4 kašičice bibera
150 gr narendanog sira po izboru
Priprema:
Zagrejte rernu. Premažite kalup za mafine ili koristite papirne korpice za jednokratnu upotrebu.
Prodinstajte papriku i luk na puteru (na umerenoj temperaturi) dok ne omekšaju (oko 5 minuta). Dodajte paradajz sos i pustite da proključa. Isključite ringlu, pa ubacite spanać i prethodno skuvanu piletinu. Promešajte tako da se masa ujednači, pa je ravnomerno rasporedite u pleh za mafine. (Pročitaj: Ove ukusne i sočne riblje filete spremićete za manje od 20 minuta!)
U drugoj posudi umutite jaja sa solju, biberom i alevom paprikom, pa prelijte preko povrća i mesa. Pecite na umerenoj temperaturi dvadesetak minuta, a pred sam kraj dodajte sir. Kada se jaja ispeku, a čačkalica ubačena u sredinu mafina bude čista, jelo je gotovo. Sačekajte da se pleh prohladi, pa izvadite mafine i uživajte u njihovom ukusu. Ako želite da se zasladite, za dezert napravite omiljeni kolač kraljice Viktorije. Prijatno!