Pljeskavice od ribe

by | mart 19, 2013

Sastojci:

  • 500 g fileta soma
  • 1 konzerva tunjevine
  • 1 konzerva sardina
  • 70 g pirinča
  • 3 kašike prezli
  • 3 čena belog luka
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 1 dl ulja
  • 1 glavica karfiola
  • mešavina začina
  • so, biber

1. Filete soma samleti na mašini za mlevenje, a tunjevinu i sardinu ocediti od suvišne masnoće.
2. Pirinač obariti u slanoj vodi pa ga ocediti od suvišne tečnosti.
3. Crni luk očistiti i sitno iseckati, a beli luk ispasirati.
4. U odgovarajućoj posudi sjediniti samlevenu ribu, sardinu, tunjevinu, prezle, beli i crni luk, pirinač i začine po ukusu. Sve sastojke dobro izmesiti da bi se dobila kompaktna smesa pogodna za oblikovanje.
5. Pripremljenu smesu ostaviti da odstoji u frižideru 60 min. Potom od nje nauljenim rukama oblikovati pljeskavice.
6. Oblikovane pljeskavice peći na roštilju najpre sa jedne a potom i sa druge strane dok ne porumene.
7. Karfiol očistiti i iskidati na cvetove, te ga probariti u slanoj vodi da omekša.
8. Pržene pljeskavice poslužiti uz obareni karfiol.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: