Predlog za nedeljni ručak: Bečka šnicla po originalnoj recepturi

by | avgust 30, 2015

Sastojci:
– 4 svinjska kotleta bez kostiju
– So i sveži crni biber
– Pola šolje brasna (tip 500) pomešano sa 1 kafenom kašičicom soli
– 2 jajeta lagano umućena
– ¾ šolje prezli

Priprema:
1. Svinjske kotlete staviti između dva lista kuhinjskog papira i izlupati ih sa kuhinjskim čekicem do debljine od pola centimetara.

2. Obe strane posoliti i pobiberiti.

3. Pripremiti brašno sa solju, jaja i prezle u tri plitke posude. Uvaljati kotlete u brašno, jaja i prezle, obuhvatajući obe strane i ivice svakog komada. Pripaziti da prezle ne uđu u meso. Lagano protresti i skinuti visak prezli. Takve šnicle ne treba ostavljati dugo u premazu (sa jajima i prezlama) jer neće biti hrskave- zato peći momentalno.

Članak se nastavlja posle reklama

Pročitajte još…Rolovane šnicle punjene povrćem

4. Uveriti se da li je ulje dovoljno vruće. Koristiti toliko ulja da šnicle “plivaju” u njemu.

5. Šnicle peći oko 4-5 minuta sa obe strane, dok ne dobiju zlatno braon boju. Nakon toga, pažljivo ih preneti na tanjir koji je obložen sa papirinim salvetama.

Članak se nastavlja posle reklama

6. Poslužiti sa kriškama svežeg limuna i peršunom ili sa sosom po vašem izboru. Servirati uz pomfrit ili salatu od krompira i luka.

Ostale predloge za nedeljni ručak pogledajte OVDE.

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

Tagovi: