Provereni recepti Katarine Stojković: Torta za deset minuta

by | januar 25, 2021
torta za 10 minuta

Koliko puta ste proklinjale goste koji se najave u poslednjem trenutku? Ili bacile neuspelu tortu u smeće, a kazaljke su već pokazivale sate posle ponoći?

U takvim situacijama, sve smo priželjkivale spasonosni recept sa kojim završavamo za 10 minuta. I besomučno guglale tražeći # brza torta.

Za sve koje su bile u ovakvoj situaciji, Katarina Stojković, kuvarica i blogerka, osmislila je recept za jednu, baš takvu, brzu tortu. Pritom, ova je torta, kako i svi Katarinini recepti – apsolutno zdrava.

Torta za 10 minuta

Hoćete li mi poverovati ako vam kažem da sam tortu napravila za 10 minuta?
Doduše, treba još nešto više da odstoji u frižideru, da bi se lepo stegla, ali sam tok pripreme je više nego kratak.

Najbolje da tortu napravite uveče i da do ujutru odstoji u frižideru.

Članak se nastavlja posle reklama

Kremasti deo je sa mangom i indijskim orahom. Fil nije previše čvrst, ali je sasvim dovoljan za lepo sečenje. A, što se ukusa tiče, potpuno je neodoljiv. Za ovako intenzivnu žutu boju, dodala sam malo kurkume u fil. (Pročitajte i: Kako jesti mango: Nekoliko recepata sa ovim tropskim voćem osvežiće vaš kućni meni)

Mango torta

Napomena: ovaj recept je prilagođen kalupu od 15 centimetara. Ako želite veću tortu, pažljivo preračunajte potrebne sastojke

SASTOJCI:

Članak se nastavlja posle reklama

Kora:

120 gr oraha,

Članak se nastavlja posle reklama

120 gr očišćenih sirovih urmi, ž

1/3 kašičice cimeta

Fil:

250 gr sirovog indijskog oraha,

100 gr čvrstog dela kokosovog mleka iz konzerve (najbolje da konzervu pre pripreme stavite u frižider na sat-dva),

Članak se nastavlja posle reklama

100 gr svežeg manga,

3 kašike meda,

1/2 kašičice kurkume,

1 kašika limunovog soka

PRIPREMA:

Članak se nastavlja posle reklama

U seckalici usitnite orahe, da se dobije samlevena tekstura. Dodajte preostale sastojke i umutite u kompaktnu smesu. Rasporedite u kalup.
U jak blender stavite sve sastojke za fil. Mutite dok smesa ne postane ujednačena i kompaktna. Stavite preko fila, pa u frižider da se lepo stegne.

DEKORACIJA:

Limun i/ili mandarinu isecite na kolutove, a manji deo manga na kockice. Stavite u zamrzivač da se zaledi. Pri služenju kolutove isecite na manje delove i uz kockice manga dekorišite svako parče.

Prijatno!

Još Katarininih proverenih recepata možete videti na: Provereni recept Katarine Stojković: Omega namaz kao odlična đačka užina

Članak se nastavlja posle reklama
Veseli zalogaji100/iStock/Getty via Guliver