Recept dana: Junetina na azijski način
Ako ste ljubitelji neobične, pomalo pikantne, azijske kuhinje, ovog vikenda, pripremili smo vam recept za junetinu na azijski način, sa posebnim prelivom, koji ćete obožavati.
Potrebno vam je…
- 150g paprike
- 150g šargarepe
- Praziluk
- 1/2 kašičice šećera
- Čaša vode
- Malo đumbira
- Ulje
- Prstohvat soli i bibera
- 100g graška (obarenog)
- 350g junetine
- Soja sos
Priprema:
Junetinu iseckajte na tanke štapiće i propržite je na malo ulja. Kada je meso skoro pečeno, dodajte iseckani luk, papriku i šargarepu iseckanu na tračice, pa propržite još par minuta.
Pomešajte soja sos, šećer i malo vode, a zatim u sos narendajte malo đumbira.
Sos prelijte preko mesa i povrća i ostavite da se krčka još minut.
Dodajte soli i bibera po želji i malo predhodno skuvanog graška.
Ovako spremljenu junetinu, poslužite sa rižom i uživajte u pravom azijskom ukusu.
Pročitajte i…Recept dana: Pasta sa brokolijem
Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu.
Foto: Pixabay