Recept dana: Pljeskavice od lososa
Donosimo vam recept za neobične pljeskavice od lososa, koje uz svoju neobičnu kombinaciju začina bude sva vaša čula. Za osvežavajući prilog preporučujemo domaći tartar sos.
Sve što vam je potrebno je…
Za pljeskavice:
- File lososa bez koske
- Jaje
- 1/2 iseckanog crvenog luka
- Šaka sveže iseckanog peršuna
- 2 mlada luka iseckana na komadiće
- Kašičica kurkume u prahu
- Prstohvat soli i bibera
- Maslinovo ulje
Za prilog:
- Grčki jogurt
- Limun
- Krastavac
- Prstohvat soli i bibera
Priprema:
File lososa začinite solju i biberom. U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja, na srednjoj temperaturi, pecite file lososa sa obe strane po 2 minuta, čisto da promeni boju, a onda ga sklonite sa šporeta i stavite u frižider da se malo ohladi.
U veću posudu rukama izdrobite file lososa, dodajte jaje, luk, peršun, kurkumu, so i biber. Sve sastojke dobro izmešajte da se sjedine. Formirajte male pljeskavice jednake debljine.
Tiganj, sa malo maslinovog ulja, zagrejte na srednje jakoj vatri, svaku pleskavicu pecite sa obe strane dok ne dobije smećkastu opnu.
Tanjir obložite papirnim ubrusom i na njega položite gotove pljeskavice, na taj način će papir upiti višak ulja iz njih.
Izrendajte krastavac, posolite ga, pa ga polijte sveže ceđenim limunovim sokom, zatim mu dodajte grčki jogurt i sve detaljno izmešajte.
Pljeskavice poslužite sa prilogom domaćeg tartar sosa i uživajte u njima.
Pročitajte i…Recept dana: Zdrave tortilje sa piletinom
Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu
Foto: GettyImages