Recept dana: Potaž od šargarepe i đumbira
Potaži su postali omiljena vrsta tople kremaste čorbe, upravo zbog svoje guste strukture i velike količine vitamina, kojima obliluje povrće, za koje se odlučite. Mi smo ovoga puta odabrali ukusan potaž od šargarepe i đumbira, bogat vitaminom A i beta-karotenom.
Sve što vam je potrebno je…
- 450g oljuštene i iseckane šargarepe
- 2 kašike biljnog ulja
- Glavica crnog luka, sitno iseckanog
- Oljušten i iseckan, manji komad đumbira
- 1 krompir
- Kocka za pileću supu rastopljena u litru vode
Priprema:
U velikom tiganju zagrejte ulje. Propržite sitno iseckan crni luk, dok ne omekša. Dodajte sitno iseckan krompir i đumbir i dinstajte još par minuta. Za to vreme u pola litra vruće vode istopite kocku za pileću supu. Zatim u tu vodu dodajte sitno iseckane šargarepe i kuvajte 20-ak minuta, dok šargarepa ne omekša. Zatim svo povrće stavite u blender i blendajte dok ne dobijete gustu smesu. Vratite potaž na laganu vatru, začinite solju i biberom po želji, pa zatim promešajte potaž da se svi sastojci lepo sjedine. Servirajte toplo i ukrašeno svežim korijanderom.
Pročitajte i…Recept dana: Potaž od brokolija
Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu
Foto: GettyImages