Recept dana: Zapečeni losos sa medom i limunom
Riba bi na vašoj trpezi trebalo da se nađe barem jednom nedeljno, jer je dobar izbor proteina, a bogata je i zdravim omega 3 uljima. Donosimo vam recept za ukusnu slatko – kiselu kombinaciju: losos pečen u marinadi od limuna i meda.
Sastojci:
- 3 kašike maslinovog ulja
- 120g filea lososa
- 150g meda
- 4 kašike soja sosa
- 2kašike limunovog soka
- Kašika aleve paprike
- 3 čena belog luka
- 1 limun, isečen na kriške
- So i biber po želji
Priprema:
Pomešajte med, soja sos, limunov sok i alevu papriku. U tigan sipajte dve kašike maslinovog ulja i zagrejte. File lososa začinite solju i biberom i pecite ga oko 6 minuta. Dodajte preostalo ulje, okrenite file i pecite ga još 6 minuta. Izvadite file iz tiganja. Stavite beli luk da se dinsta, a zatim mu dodajte smesu od meda i limuna, i ostavite da se krčka. Zatim vratite lososa u tiganj, da se neko vreme krčka u sosu od meda.
Servirajte ribu na tanjir i dekorišite je kriškama limuna. Kao prilog možete poslužiti pirinač.
Pročitajte i…Recept dana: Rižoto sa škampima
Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu
Foto: Thinkstock