RECEPT: Ikebana od voća

by| oktobar 5, 2010

Ikebana od voca

POTREBNO JE:

  • 1 ananas srednje veličine
  • 400 g belog grožđa
  • 1 veća jabuka
  • 1 nar
  • 1 bezbojni preliv za kolače
  • 10 štapića za ražnjiće
  • 2 kocke sunđera za cveće

PRIPREMA:

1. Ananas očistiti i iseći na kolutove širine 6 mm. Zatim pomoću kalupa u obliku cveta na svakom kolutu ananasa izvaditi željenu mustru.
2. Na jabukama pomoću kružnog noža vaditi polukrugove, grožđe osloboditi od peteljki, a nar očistiti i izdvojiti zrna. Preliv za kolače pripremiti prema uputstvu sa kesice.
3. Na svaki štapić za ražnjić nanizati belo grožđe a pri vrhu ostaviti malo mesta.
4. Na vrh štapića staviti cvet ananasa, zatim polukrug od jabuke i na kraju zrno nara.
5. Cvetove ananasa, pomoću kuhinjske četkice, premazati prelivom za kolače i dekorisati zrnima nara.
6. Kocku sunđera staviti u bokalčić za mleko ili dublju posudu, natopiti sa malo vode i zabosti 5 pripremljenih ražnjića. Na isti način od preostalog materijala napraviti još jednu ikebanu.

 

Članak se nastavlja posle reklama

REČ PLUS:

Nije neobično što su se i starinski recepti za preparate za negu zasnivali na voću…

 

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor:  Dobra hrana logo

 

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: