Slani aromatični štapići pečene bundeve sa crvenom salsom!
Kažu: zima bez bundeve nije prava zima. Mi bismo dodali i bez kestenja (super recept za potaž od kestena potražite OVDE). Zasucite rukave, naoštrite nož i hajde da počnemo sa pripremom divnih začinjenih štapića pečene bundeve.
Sastojci:
jedna bundeva
mešavina začina (po želji – slobodno kombinujte šta god vam padne na pamet)
Za salsu:
konzerva pelata sa začinima
čen belog luka
jedna manja šargarepa
bosiljak
Priprema:
Očistite bundevu i naseckajte na tanke štapiće. Zatim pomešajte začine po želji, mi smo se odlučila za maslinovo ulje, so, biber, ruzmarin, žalfiju, majčinu dušicu, mleveni kumen, ali i ljutu papriku. Uvaljajte nasečene kriške u ovu mešavinu i pecite u tepsiji na 200C 45 minuta do sat vremena. Cvenu salsu napravite tako što ćete u blender staviti sve sastojke i izmiksati.
Pročitati i … Recept za vašu omiljenu poslasticu-macarons sa malinama!
Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu