Smeši vam se najukusnija večera: Rolat od jaja kome sigurno nećete odoleti

by | novembar 9, 2016

Volite omlet i često praktikujete da ga jedete za doručak ili večeru? Ovo je definitivno recept za vas.

Foto: Youtube/screenshot

Foto: Youtube/screenshot

Sastojci:

Članak se nastavlja posle reklama

– 3 jaja
– kašika mleka
– kašika sitno iseckane šargarepe
– mala glavica crnog luka, sitno iseckana
– kašika sitno iseckanog mladog luka
– so, biber
– ulje za prženje

Pročitajte i… Zaustavite internet! Ovo su lazanje kojima niko ne može da odoli (čak ni vi!)

Članak se nastavlja posle reklama

Na sledećoj stranici nalazi se priprema…

Članak se nastavlja posle reklama
Foto: Youtube/screenshot

Foto: Youtube/screenshot

Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama

1. U dubljoj činiji dobro promešajte jaja, mleko i pola kašičice soli.

2. Smesu zatim procedite kroz cediljku kako bi omlet bio finije teksture. Zatim dodajte šargarepu, luk, mladi luk i biber po ukusu. Sve dobro promešajte.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Zagrejte malo ulja u tiganju i sipajte polovinu smese. Omlet pecite na niskoj temperaturi.

Pročitajte i… Tako hrskava, a taaako slasna. Ovakvoj slaninici nema šanse da ćete odoleti!

Članak se nastavlja posle reklama

4. Kada je omlet napola pečen, srolajte polovinu i povucite omlet ka sredini tiganja. Dodajte malo ulja i sipajte polovinu preostale smese u deo tiganja gde omlet nije urolan. Kada je i ovaj deo omleta blago zapečen, urolajte još polovinu omleta i povucite ga ka sredini. Sipajte preostalu smesu do dela omleta koji nije urolan i sačekajte da se i on ispeče. Urolajte i ostatak omleta.

5. Gotov omlet prebacite na dasku za sečenje i isecite rolat na komade željene velčine.

Članak se nastavlja posle reklama

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Tagovi: