Špagete bez glutena sa tunjevinom, tikvicama i Barilla sosem Napoletana
Sastojci za 4 osobe:
Špageti Barilla bez glutena 350 g
Barilla sos Napoletana 400 g
Tunjevina u maslinovom ulju 200 g
Inćuni 40 g
Tikvice 150 g
Beli luk 1 čen
Ekstradevičansko maslinovo ulje 3 supene kašike
Sveži origano
So i biber
Priprema:
Operite i osušite tikvice i isecite ih na kockice. U nelepljivom tiganju zagrejte 3 supene kašike maslinovog ulja s oljuštenim čenom belog luka. Sotirajte tikvice i kad omekšaju, dodajte inćune i Barilla sos Napoletana. Ostavite da izbije ključ, a onda skinite s vatre. Dodajte tunjevinu i sveži origano; izvadite čen belog luka iz tiganja i ostavite sa strane. Za to vreme, stavite veliku šerpu vode na vatru da provri; kad provri, dodajte so (otprilike 7 grama na litru vode) i skuvajte špagete Barilla bez glutena “al dente” prema uputstvu na pakovanju. Ocedite špagete bez glutena i pomešajte ih sa sosem na srednje jakoj vatri, dodajući nekoliko supenih kašika vode od špageta. Stavite testeninu i tiganj i mešajte dok voda ne ispari. Servirajte sa sveže izmlevenim biberom po ukusu.