Sutlijaš sa jabukom koji vraća u detinjstvo
Možete li se setiti kad ste zadnji put spremali sutlijaš? Omiljeni obrok iz detinjstva često (nepravedno) zapostavljamo, uprkos tome što je ukusan, odličan obrok i jednostavan za pripremu.
Možete ga pripremiti prema tradicionalnoj recepturi, ali i dodati neke savremenije elemente, poput integralnog pirinča, zobenog, pirinčanog ili sojinog mleka, kokosovog šećera ili nekog drugog zdravijeg zaslađivača. Mi smo se odlučili predstaviti varijantu koja bi se mogla svideti svima!
Sastojci
• 150 g integralnog pirinča
• 500 ml kokosovog mleka
• 350 ml vode
• 1 kašičica kokosovog šećera
• šaka suvog grožđa
• cimet
• bademi i jabuka, po želji
Pročitajte i …Zdrava, slatka, ledena poslastica na štapiću!
Priprema
Veče pre, pirinač stavite u posudu sa vodom i ostavite preko noći. Ujutru prospite tu vodu, malo properite pirinač i stavite ga u posudu u kojoj ćete kuvati. Dodajte kokosovo mleko, vodu i šećer. Zagrejte sve zajedno do ključanja, pa smanjite. Kuvajte na laganoj vatri, povremeno mešajući dok pirinač upije skoro svu tečnost i stvori se masa nalik pudingu. Pred kraj dodajte cimet i grožđice. Poklopite na kratko. Služite toplo uz seckane bademe i jabuku.
*Napomena: Količina kokosovog šećera je mala, možete je prilagoditi sopstvenom ukusu.
Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu.