Tart sa bademima, breskvama i krem sirom!
Najviše volimo kada iz pećnice zamiriše ukusan i sladak desert! Tart sa breskvama može biti ove sezone vaša omiljena poslastica!
Sastojci za testo:
170 g glatkog brašna
100 g mlevenih badema
50 g šećera
125 g maslaca
prstohvat soli
1 jaje
Sastojci za fil:
400 g krem sira
100 g šećera
1 jaje
1 kašika ekstrakta vanile
3 breskve
Priprema:
Zagrejte rernu na 200°C, a kalup za pitu premažite maslacem. Bademe, brašno, šećer, so i maslac izmešajte i izmrvite rukama ili u elektičnom sekcku. Zatim dodajte jaje i formirajte kompaktno testo, pazeći da ga ne mesite puno već samo dok se ne sjedini. Na pobrašnjenoj podlozi razvijte testo veličine pleha i stavite ga u kalup. Ostavite u frižideru dok ne pripremite fil.
Pomešajte sir, šećer, jaje i vanilu. Breskve isecite na polovine. Ohlađeno testo izbodite viljuškom i u njega ulijte krem. Zatim u krug poslažite breskve. Pecite 10 min, zatim smanjite temp na 180°C pa pecite još 20-25 min, dok ne poprimi zlatnu boju.
Foto: Pixabay
Pročitati i … Recept za vašu omiljenu poslasticu-macarons sa malinama
Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu.