Tortilja sa piletinom i povrćem
U ovaj ručak ćete se zaljubiti na prvi zalogaj – tortilja sa piletinom, avokadom i spanaćem
Ako ste u potrazi za zdravim i brzim ručkom, večerom ili nečim jednostavim i ukusnim što će zadovoljiti potrebe celog društva tokom večeri filma ili društvenih igara, imamo odličan i zdrav predlog za vas – tortilja sa piletinom i povrćem. (Pročitaj: Čorba od brokolija sa specijalnim slasnim dodatkom)
Recepata za tortilje, koje potiču iz meksičke kuhinje, ima bezbroj, a svoju populrnost dostigle su upravo zahvaljujući tome što izbor namirnica koje možete da koristite birate po sopstvenom ukusu ili onome što vam je „ostalo“ u kuhinji! Naime, odličan su način da iskoristite preostalu piletinu (ili neko drugo meso) od prethodnog dana.
Sastojke kombinujte po želji ili prohtevima ukućana, ali verujte da nećete pogrešiti ni ako isporobate ono što vam mi danas predlažemo – kombinaciju avokada, spanaća i piletine.
Tortilja sa piletinom i povrćem
Sastojci:
1/2 avokada
1 kašičica svežeg limunovog soka
So i biber
2 tortilje
100 g iseckanih pečenih pilećih fileta
4 kriške paradajza
250 g blanširanog spanaća
Priprema:
– U posudu stavite avokado, limunov sok, so i biber pa sve sastojke zgnječite viljuškom dok ne dobijjete izjednačenu smesu. (Pročitaj: Vegetarijanska paelja – bogatstvo ukusa i dodir Španije)
– Tortilje stavite na radnu ploču u kuhinji i svaku premažite dobijenom smesom od avokada. Nakon toga poređajte piletinu, paradajz i spanać.
– Zamotajte ih i prepolovite pa servirajte. Ukoliko planirate da ih nosite sa sobom, na posao na primer, dobro ih zamotajte u foliju kako bi ostale sveže i ukusne.
Prijatno!