Vreme je za čokoladnu kesten rapsodiju koja će oduševiti vaša čula
Ova ukusna i sočna torta s kestenom prelivena čokoladom topi se u ustima, a što je najzanimljivije u nju nije potrebno dodavati šećer.
SASTOJCI:
225 grama tamne čokolade
6 jaja
prstohvat soli
125 grama maslaca
2 kocke zamrznutog kesten pirea
2 kašike ruma
Pročitajte i… Magični mača kolač za 3 minuta, a hrskava korica krije sočnu masu
PRELIV OD ČOKOLADE:
100 grama tamne čokolade
250 mililitara mleka za šlag
nekoliko kapi ekstrakta od vanile
PRIPREMA:
1. Zagrejte pećnicu na 180 stupnjeva.
2. Odvojite žumance od belanaca i u posebnoj posudi uz dodatak malo soli istucite belanca u šne. U drugoj posudi izmiksajte žumanca, kesten pire i maslac.
3. U smesu lagano dodajte polovinu šnea, rum i rastopljenu čokoladu. Sve izmiksajte te u smesu dodajte i ostatak šnea.
Pročitajte i… Čokoladna rapsodija čiji ćete ukus pamtiti danima… To je ljubav na prvi zalogaj!
4. Kalup za tortu premažite maslacom ili obložite papirom za pečenje te smesu prelijte u kalup.
Pustite tortu da se peče 40 do 60 minuta.
Napomena: Torta mora ostati nešto mekša u sredini pa ako koristite trik s čačkalicom kako bi proverili je li torta pečena vodite računa da čačkalica ne sme izaći čista.
Tortu izvadite iz kalupa te je pustite da se hladi, a vi se bacite na pripremanje preliva od čokolade čije uputstvo smo vam naveli gore.