Banana palačinke + grčki jogurt + bobičasto voće = odličan početak jutra vikendom!
Donosimo recept za zdraviju verziju banana palačinki – nećete im odoleti! A i zašto biste?
Znate onaj osećaj kada poželite vikendom da pripremite nešto posebno? A ako se “po jutru dan poznaje”, sigurni smo da će vam dan koji započete ovim banana palačinkama biti specijalan. Zato, pročitajte pažljivo recept, zasucite rukave i bacite se na posao. (Pročitajte i… Savršen recept za prave američke palačinke)
Banana palačinke sa grčkim jogurtom i bobičastim voćem
Potrebno (za 3 porcije):
Za palačinke
(serves 3)
2 banane
1 kašika meda ili javorovog sirupa
280 ml mleka (običnog ili biljnog)
230 g intergralnog pšeničnog brašna (može i speltino)
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica mlevenog lanenog semena
Za serviranje:
Grčki jogurt
Maline, borovnice ili drugo bobičasto voće (može i zamrznuto)
Kokosov čips (tostirani)
Priprema:
1️⃣ U većoj posudi izgnječite banane i pomešajte ih sa medom (javorovim sirupom) i mlekom.
2️⃣ Dodajte brašno, prašak za pecivo i mleveno laneno seme, pa dobro promešajte.
3️⃣ Ostavite 5 minuta pre nego što na srednjoj do jakoj vatri zagrejete veliki tiganj.
4️⃣Dodajte kašičicu ulja po izboru (preferiramo kokosovo, maslinovo ili koštica grožđa). Kada se ulje zagreje, spustite 1 ½ kašiku smese na tiganj za svaki palačinak.
5️⃣ Pržite nekoliko minuta, dok ne počnu da se pojavljuju mehurići. Zatim palačinak pažljivo okrenite na drugu stranu.
6️⃣ Ponavljajte dok ne potrošite kompletnu količinu testa koju ste pripremili.
7 Pri služenju banana palačinke, dodajte grčki jogurt, bobičasto voće i kokosov čips. Uživajte!
Recept smo naučili da pripremamo zahvaljujući doktorki Hejzel Volas:
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram