Meksička piletina s kukuruzom i korijanderom: Jednostavno, neobično i ukusno!

by | oktobar 30, 2021
Meksička piletina s kukuruzom i korijanderom

Meksička piletina s kukuruzom i korijanderom je naš izbor za današnji ručak!

Iako ga definitivno ne koristimo koliko bi trebalo, kroijander je prisutan u kuhinjama širom sveta i to s razlogom. Pored neverovatnog ukusa, ovaj začin je bogat eteričnim uljima, proteinima, vitaminom C i organskim kiselina.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Rob Perez (@rob_perez1974)

Korijander predstavlja jedno od najboljih prirodnih sredstava za čišćenje organizma od toksina i teških metala. Budući da sadrži veliku količinu gvožđa, može da pomogne u lečenju anemije.

Kiseline koje se nalaze u korijanderu vrlo su delotvoren u smanjivanju količine holesterola u krvi. Ovaj začin takođe povećava izlučivanje insulina iz pankreasa i na taj način pomaže u pravilnoj asimilaciji i apsorpciji šećera u krvim, što je posebno korisno za osobe koje pate od dijabetesa.

Članak se nastavlja posle reklama

Korijander se dodaje glavnim jelima, supama i čorbama, a može postati i sastavni deo smutija. Mi smo danas odlučili da vam predstavimo ukusnu piletinu upravo s ovim začinom.

Meksička piletina s kukuruzom i korijanderom

Sastojci:

1/2 šolje iseckanog crnog luka

Članak se nastavlja posle reklama

3 izgnječena čena belog luka

3 šolje kukuruza šećerca

Članak se nastavlja posle reklama

3 šolje iseckanog pilećeg belog mesa

1 iseckana ljuta papričica

1/4 šolje iseckanog korijandera

3 kašike pavlake

2 kašike soka od limuna

Članak se nastavlja posle reklama

so, biber, beli luk u prahu, maslinovo ulje.

Isprobajte i… Keto piletinu s brokolijem

Način pripreme

  1. Piletinu začinite solju, biberom i belim lukom u prahu, te prelijte maslinovim uljem. Ostavite da odstoji u marinadi 30 minuta.
  2. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju. Dodajte crni i beli luk i kukuruz i pržite dok luk ne porumeni (oko 5 minuta).
  3. U tiganj dodajte mariniranu piletinu, korijander i ljutu papričicu i pržite dok piletine ne dobije zlatnu boju.
  4. Kada se piletina ispeče, dodajte korijander, pavlaku i sok od limuna i sve dobro promešajte.
  5. Ostavite da se krčka još pet minuta i sklonite sa vatre.
  6. Prebacite u činiju i poslužite uz omiljenu sezonsku salatu.

Prijatno!

 

 

Članak se nastavlja posle reklama
lepotaizdravlje.rsShantanu Pal via Pexels