Raspodija ukusa: Veganska čokoladna torta s kikirikijem
Veganska čokoladna torta s kikirikijem je sve ono što vam je danas potrebno!
Čokolada i kikiriki su tandem kojem retko ko može da odoli. Ukoliko volite ovaj spoj ukusa na pravom ste mestu! U nastavku vam otkrivamo i zašto!
Veganska čokoladna torta s kikirikijem
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Sastojci:
2 šolje brašna
2 šolje šećera (može i zamena- stevija, kokosov šećer)
2/4 šolje kakao praha
2 kašike sode bikarbone
1 kašika praška za pecivo
1 kašika soli
1/2 šolje istopljenog veganskog kikiriki putera
2 kašike semenki lana
1 šolja bademovog mleka
1 kašika jabukovog sirćeta
1 kašika vanila ekstrakta
4 kašike veganskog putera
100 gr crne čokolade
1 šolja crne kafe
1/8 šolje agava sirupa
Isprobajte i… Vegansku čokoladnu tortu
Način pripreme:
1. Zagrejte rernu na 375 stepeni.
2. Pomešajte bademovo mleko i sirće i dobro umutite žicom.
3. U drugoj činiji pomešajte 2 kašike istopljenog veganski puter, kafu, vanilu i semenke lana.
4. U posebnoj posudi pomešajte suve sastojke (brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i kakao).
5. Dodajte šećer i smesu od kafe, putera, vanile i lana. Dobro promešajte.
6. Smesu sipajte u pleh i pecite od 40 do 50 minuta.
7. Ostavite sa strane da se ohladi.
8. Pomešajte kikiriki puter, ostatak veganskog putera i agava sirup. Kada se smesa sjedini, dodajte istopljenu čokoladu i sve pomešajte.
9. Prelijte ohlađenu koru i ostavite u frižideru sat vremena pre služenja.
Prijatno!
Savet plus: Puter od kikirikija možete napraviti i sami, a evo i kako.
Recept za puter od kikirikija
- Za 60 g maslaca potrebno vam je 125 g blago prženog kikirikija i 1-2 kašike ulja.
- Kikiriki izmiksajte i dodajte ulje.
- Nastavite s blendanjem dok ne dobijete željenu gustoću. Maslac čuvajte u staklenoj tegli.
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram