Egzotični ukus leta: Sirovi rafaelo čizkejk
Ljubitelji kokosa, na pravom ste mestu!
Predstavljamo vam recept za sirovi rafaelo čizkejk s vanilom, koji pored toga što je u potpunosti veganski, ne sadrži gluten, te u ovoj poslastici mogu da uživaju svi.
Iako put na Karibe zvuči skoro pa nestvarno, to ne znači da ne možemo da priuštimo sebi delić ove egzotične destinacije. A nšta više asocira na ove predele od kokosa? Pored toga što je ukusan, kokos ima i brojne zdravstvene benefite: čuva zdravlje srca, stabilizuje nivo šećera u krvi i sadrži snažne antioksidanse.
Baš zato, odlučili smo se na ovu ukusnu, a zdravu poslasticu, idealnu za vreme letnje dane. Pa da ne dužimo više, u nastavku vam otkrivamo recept.
Sirovi rafaelo čizkejk
Sastojci
Za koru
3/4 šolje (oko 100 g) blanširanih badema
2/3 šolje (oko 60 g) nezaslađenih kokosovih ljuspica
2-3 kašike kokosovog ulja (da se masa poveže)
1/4 šolje sirovih semenki suncokreta
8 urmi (1/2 šolje)
Krem
1 šolja sirovih indijskih oraha (potopite ih veče pre u vodu, isperite ih i osušite pre upotrebe)
1/2 šolje kokosovog mleka
3 kašike sirupa od javora (može i agava sirup)
1 kašika soka od jednog limuna
1 kašika ekstrakta vanile
1/4 otopljenog kokosovog ulja
Isprobajte i… Apsolutno savršena veganska čokoladna torta
Način pripreme
1. Obložite pleh pek- papirom.
2. Potopite urme u toplu vodu i ostavite da odstoje 10 minuta. Nakon toga ih stavite u blender s ostalim sastojcima za koru i usitnite.
3. Smesu sipajte u pleh i rasporedite ravnomerno.
4. Dodajte sve sastojke za krem u blender i sjedinite, dok ne dobijete gustu smesu. Sipajte na koru i ostavite u frižideru tokom noći.
5. Poslužite rashlađeno, uz sezonsko voće.