Veganski keksići s čokoladom: Vreme je za praznike!
Veganski kolačići s čokoladom se ove praznične sezone mogu naći na svačijem slatkom stolu.
Vreme praznika nam se bliži i svi se najviše radujemo tim slasnim slatkim đakonijama. A budući da je sve više osoba koje se odlučuju na veganski režim ishrane, nije na odmet da mislimo i na njih.
Isprobajte… Veganski čizkejz s višnjama
Na našu sreću, mnogo je ukusnih recepata za veganske kolače i poslastice. Mi smo se danas odlučili na vegansku varijantu čokoladnih keksića. Pozivamo vas da ih isprobate, čak i ako niste vegan.
Veganski kolačići s čokoladom
Sastojci
1/2 šolje šećera (100 g)
2/4 smeđeg šećera (165 g)
1 kafena kašika soli
1/2 šolje istopljenog kokosovog ulja (120 g)
1 kafena kašika ekstrakta vanile
1 1/2 šolja brašna (185 g)
1/2 kafene kašike sode bikarbone
115 g iseckane veganske čokolade
115 g iseckane veganske crne čokolade
Isprobajte i… Keto keksiće sa kokosom
Način pripreme
- Zagrejte rernu na 180 stepeni.
- U velikoj činiji pomešajte šećer, smeđi šećer, so i kokosovo ulje. Mešajte dok se smesa ne sjedini.
- U smesu ubacite mleko i vanila ekstrakt i nastavite da mešate dok smesa ne postane glatka i ujednačena.
- Dodajte brašno i sodu bikarbonu i mešajte kašikom, pazeći da se smesa ne izmeša suviše i ne postane previše tečna.
- Dodajte komadiće čokolade i promešajte dok se čokolada ne sjedini s smesom.
- Izvadite iz činije i vadite supenom kašikom smesu.
- Napravite kuglice i stavite u pleh obložen pak papirom.
- Znječite kuglicu dok ne dobijete oblik keksiča.
- Vodite računa da razmak između dva keksa bude oko 4 centimetara kako se ivice ne bi zalepile jedna o drugu.
- Pecite od 12 do 15 minuta, dok se keksići ne stvrdnu i ne dobiju zlatnu boju.
- Poslužite ohlađeno.
Prijatno!