Zapečeni punjeni krompir: Kao prilog ili kao glavno jelo

by | novembar 27, 2021
zapečeni punjeni krompir

Zapečeni punjeni krompir je naš favorit za obrok (ili dodatak obroku) u ovim hladnijim danima.

Na mnogo načina možemo da pripremamo krompir. A oni koji uživaju u ovom povrću sigurno imaju problem da se odluče koje jelo od krompira im je omiljeno.

Mi smo se danas odlučili na jednu varijantu punjenog krompira, sa brokolijem i puterom. Isprobajte ovaj recept već danas!

Zapečeni punjeni krompir

Sastojci

Članak se nastavlja posle reklama

4 veća krompira
2 kašike putera
1 manji luk, iseckan
1 pakovanje smrznutog brokolija
kašika maslonovog ulja
2 kašike sušenog peršuna
so, biber
soja sos

Pročitajte i… 10 načina na koje možete pripremiti krompir

Način pripreme:

1. Zagrejte rernu na 220 stepeni.
2. Krompir dobro operite i viljučkom izbušite koru.
3. Tako probušen krompir stavite u mikrotalasnu na najvišu temperaturu i nega se peče 12 minuta. Ukoliko nemate mikrotalasnu, ostavite u zagrejanoj rerni 20 minuta.
4. Nakon toga pecite krompir još 15 u rerni.
5. Izvadite iz rerne i kada se prohladi presecite ga na pola.
6. Sredinu svake polovine izvadite kašikom, pazeći da kora ostane netaknuta.
8. Sredinu krompira izgnječite viljuškom.
7. U tiganju zagrejte puter, dodajte luk i prodinstajte. Zatim, dodajte brokoli i izgnječeni krompir i propržite mešajući dok se svi sastojci ne sjedine. Začinite po ukusu.
8. Smesu kašikom stavljajte u polovine krompira.
9. Kromipir stavite u pleh obložen pek papirom.
10. Prelijte maslinovim uljem, soja sosom i pospite peršunom.
11. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni još 15 minuta, dok se ne uhvati zlatna korica od nadeva.
12. Poslužiti toplo, uz glavno jelo ili kao zaseban obrok.

Članak se nastavlja posle reklama

Prijatno!

 

Članak se nastavlja posle reklama

lepotaizdravlje.rs bhofack2/iStock/Getty Images Plus via Getty Images