Pokloni za vas: „Zdravi 100 godina“ uz knjigu o biljnoj presnoj hrani
Da li ste čuli šta je biljna presna hrana? Ako niste, vreme je da saznate. Radi se o novom načinu ishrane koji podrazumeva prirodnu hranu u svom prirodnom obliku, i koji vam može promeniti život.
Knjiga „Zdravi 100 godina“ Radovana Ždrala, u izdanju Prometeja pružiće vam sve neophodne informacije koje želite da znate o biljnoj presnoj hrani, recepte za jela koje možete da pravite u svom domu, kratku istoriju hrane kroz vekove, kao i bolesti koje možete izlečiti uz pomoć ove hrane.
Isprobajte biljnu presnu hranu već danas – evo jednog zanimljivog recepta:
NEPEČENI SUNČANI HLEB
Potrebno vam je: 1 kg prekrupe od raži, pšenice, pirinča, zobi, kukuruza, heljde, prosa ili ječma, 200 g suvog grožđa, 1 dl ulja, 2 kašičice morske soli, malo kima i biljnog praha
Sve dobro zamesitisa što je manje moguće vode. Smesa treba da bude tvrda da bi mogla da se rastanji oklagijom na debljinu 4-5 mm. Iz testa se modlom vade kolačići, ređaju se na sito i ostave da se suše na suncu u smlačenoj rerni ili na radijatoru. Treba paziti da se hlebni kolačići ne presuše, jer će biti tvrdi. Kada se na ovaj način isuše, čuvati ih u zatvorenoj posudi u frižideru. Taj hleb najbolje prija dok je još malo mek. Ukoliko se ipak malo stvrdne, omekšati ga potapanjem u mleko, vodu ili sok.
Izdavačka kuća Prometej pokloniće tri primerka knjige „Zdravi 100 godina“ za tri čitateljke koje ostave komentar sa imenom i gradom odakle su.
Potrebno je da odgovorite na pitanje: Da li biste isprobali biljnu presnu hranu i zašto?