Otkrijte! Šta donosi septembarski broj „Lepote i zdravlja“
Zavirite sa nama u septembarski broj „Lepote i zdravlja“. Septembarski brojevi lifestyle mesečnika uvek su posebno zanimljivi jer najavljuju sezonu koja je pred nama. Posle zatišja tokom godišnjih odmora, radujemo se novim dešavanjima koja nas čekaju…
– Jednom nogom smo još uvek u letu, a drugom u jeseni – piše naša urednica Lidija Ćulibrk u septembarskom izdanju rubrike „pismo urednice“.
– Želimo da iskoristimo poslednje sokove ovog čarobnog godišnjeg doba, ali se ozbiljno pripremamo i za ono koje od nas zahteva veći stepen odgovornosti. A mi smo tu upravo zato da vam ove trenutke opraštanja od leta i stupanja u jesen učinimo lagodnim, iako vam se u prvi mah ne čine takvima.
Predstavljam neke od tema koje će vam pomoći u tome…
Septembarski broj „Lepote i zdravlja“ donosi…
#1 Svet protkan ljubavlju
S jednom od najpopularnijih glumica svoje generacije – Jelisavetom Orašanin, razgovaramo o boravku u rodnom gradu, posle dužeg perioda u Bolonji, o životu u Italiji… ali i o roditeljstvu i stvarima koje je čine srećnom i zadovoljnom.
#2 Centar moći
Vaš core – jezgro ili centralni deo tela – mnogo je više od onoga što vidite kad se pogledate u ogledalo. Core određuje u kojoj meri smo fit, i to na način koji nema mnogo veze sa pločicama na stomaku. Donosimo savete koji će vam pomoći da svoj centralni deo tela pretvorite u – centar moći!
#3 Jesenji mejkap favoriti
Raduje nas činjenica da pandemija nije stala na put mejkap i hair trendovima. Evo koje od njih ćemo rado prigrliti…
#4 Ženski mozak u fokusu – konačno!
Zašto je ženski mozak osetljiviji od muškog kad su u pitanju razliciti neurološki problemi
– od glavobolja, preko anksioznosti do Alchajmerove bolesti? Zahvaljujući novim istraživanjima koja vode neuronaučnice (da, uglavnom žene!), stižu saznanja o uticaju pola
na mozak. Plus: Kako da iskoristimo te informacije da bismo sačuvale svoje zdravlje.
#5 Zašto volimo fingerfood
Obrok koji se sastoji od zalogajčića, dekorativno poređanih na tanjirima ili tacnama, jednostavan je, ukusan i prija više nego bilo šta drugo tokom još uvek toplih dana. „Ovakvo
posluženje savršeno je za ručak na otvorenom, sa prijateljima ili porodicom, bez obzira na brojnost okupljenog društva”, kaže Rebeka Pepler, autorka knjige recepata A Table, koja je sa nama podelila fantastične ideje.