Mali trikovi za brže kuvanje

by | avgust 1, 2014

Želite ukusan obrok koji je gotov za nekoliko minuta? Uz pomoć ovih jednostavnih saveta omiljene recepte moći ćete da pripremite gotovo dvostruko brže, a što je još bolje, ukus se neće pokvariti!

kuvanje

Ne odmrzavajte ribu

Čekanje da se riba i morski plodovi odmrznu može predstavljati pravu gnjavažu i trošak vremena. Kalifornijski kuvar Džesi Kul savetuje da taj korak jednostavno preskočite.

Prilikom pripreme pečene ili kuvane ribe jednostavno kuvajte/pecite nekoliko minuta duže od uobičajenog. Kako se riba bude topila, tako će njeni prirodni sokovi poslužiti kao sočan umak.

Članak se nastavlja posle reklama

Iskoristite toplu vodu

Tanjir domaće supe s povrćem i rezancima jeste zdrav obrok, ali njegova priprema zahteva vreme. Isprobajte ovaj trik: u dubljoj posudi pomešajte tanke rezance, začine, kocku za supu (po želji), prstohvat soli, rendanu ili naseckanu šargarepu, praziluk ili neko drugo povrće koje volite. Sve to prelijete vrućom vodom i pustite da odstoji 10-15 minuta. Rezanci i povrće će biti meki i nežni, a voda će se pretvoriti u ukusnu supu.

Zamrznite govedinu na kratko

Članak se nastavlja posle reklama

Ako ste ikada pripremali jelo s govedinom, sigurno dobro znate koliko sečenje ovog mesa može biti frustrirajuće. Stoga odrezak mesa stavite u zamrzivač na 20 minuta i za to vreme pripremite ostale sastojke. Kada izvadite meso iz zamrzivača nećete imati problema sa sečenjem.

Ne zagrejavajte samo rernu

Članak se nastavlja posle reklama

Posuđe od livenog gvožđa odlično je za pripremu hrane, a priprema hrane u njemu može biti lakša ako ga pre kuvanja zagrejete u rerni. Nije važno da li kuvate krompir ili piletinu – stavljanje sastojaka u već zagrejanu posudu ne samo da će skratiti vreme kuvanja, već će hrani dati i lepu rumenu boju.

Izvor: Life Content, M.K.

Tagovi: