MAMURLUK posle viskija gori nego nakon VODKE

by | decembar 22, 2009

Preterana konzumacija viskija ima za posledicu gori mamurluk nego što je to slučaj sa konzumacijom vodke, tvrde američki naučnici sa „Brown University“.

viskiStručni časopis „Alcoholism: Clinical and Experimental Research“ je objavio rezultate prikupljene od 95 ispitanika.

Članak se nastavlja posle reklama


Pokazalo se da je konzumacija viskija ili vodke koja je dovodila do prisutnosti alkohola u krvi za trećinu više od dozvoljene kod vozača, bila povezana sa znatno većom učestalošću simptoma mamurluka kod ispitanika koji su pili viski.


Članak se nastavlja posle reklama

Ipak, bez obzira na glavobolju i mučninu, obe grupe ispitanika su imale jednake poteškoće sa koncentracijom, upozoravaju istraživači.


Članak se nastavlja posle reklama

Po rečima naučnika, ovakav uticaj viskija je moguće objasniti prisutnošću hemijskih jedinjenja poput acetona, acetaldehida i tanina.


Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: