Sardele sa kikirikijem
Sastojci:
- 500 g sardela
- 20 g parmezana
- 50 g mlevenog kikirikija
- 200 g prezli
- prstohvat belog luka u prahu
- 1 dl maslinovog ulja
- 1 limun
- 1 kašika seckanog peršuna
- mešavina začina
Način pripreme:
1.Sardelama odseći glave pa ih pažljivo zaseći po sredini i očistiti od kostiju. Potom ih otvoriti da se dobije oblik lista.
2. Filete sardela poprskati sokom od limuna.
3. Posebno sjediniti prezle, parmezan, kikiriki, peršun, beli luk i začine po ukusu te lagano promešati.
4. Filete sardela uvaljati u pripremljenu smesu.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje i u njega poslagati panirane filete. Poprskati ih maslinovim uljem i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama