Sardele sa kikirikijem

by | jul 7, 2013

Sardele-sa-kikirikijem

Sastojci:

  • 500 g sardela
  • 20 g parmezana
  • 50 g mlevenog kikirikija
  • 200 g prezli
  • prstohvat belog luka u prahu
  • 1 dl maslinovog ulja
  • 1 limun
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • mešavina začina

Način pripreme:

1.Sardelama odseći glave pa ih pažljivo zaseći po sredini i očistiti od kostiju. Potom ih otvoriti da se dobije oblik lista.
2. Filete sardela poprskati sokom od limuna.
3. Posebno sjediniti prezle, parmezan, kikiriki, peršun, beli luk i začine po ukusu te lagano promešati.
4. Filete sardela uvaljati u pripremljenu smesu.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje i u njega poslagati panirane filete. Poprskati ih maslinovim uljem i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: