Špagete sa tunjevinom i povrćem: Zdrav i preukusan ručak
Toliko volimo špagete da bismo ih jeli svaki dan, zato i imamo bezbroj odličnih recepata. Danas spremamo preukusne špagete sa tunjevinom i povrćem.
Odlična stvar sa špagetama, osim što su toliko ukusne, jeste to što ih možete napraviti na bukvalno bezbroj načina. Posne, mrsne, sa povrćem, sa svim vrstama mesa… Šta imate u frižideru, to možete da iskoristite. Savršen obrok spreman za manje od pola sata.
Kako se pripremaju špagete sa tunjevinom i povrćem
Ako vam fali ideja za pripremu špageta sa tunjevinom ( većina nas „vrti“ par omiljenih recepata), tu je internet – riznica fantastičnih recepata. Mi volimo kratke video recepte sa TikTok-a. Među klasičnim receptima za špagete, tu možete naći i gomilu originalnih. Jedan od zanimljivih recepata, koji ima skoro milion i po pregleda na ovoj društvenoj mreži je i sledeći recept:
@tukayocookingDinner date idea. Tuna pasta♬ original sound – Tukayo Cooking
A u nastavku sledi recept koji mi koristimo za pripremu špageta sa tunjevinom i povrćem. Osim paprike, paradajza i crvenog luka, možete dodavati i ostalo povrće po želji. Tikvice, kukuruz šećerac, grašak, patlidžan…
Recept za špagete sa tunjevinom i povrćem
Sastojci:
- 1 pakovanje špageta
- 1 veća konzerva tunjevine
- 1 manja glavica crvenog luka
- 1 crvena paprika babura
- 1 veći paradajz
- 1 kašika ulja
- malo origana
- malo tucane ljute papričice (ako volite ljuto)
- so i biber po ukusu
Priprema:
- Skuvati špagete u ključaloj slanoj vodi, a potom ih ocediti, isprati pod mlazom hladne vode i ostaviti da se ocede.
- U međuvremenu zagrejati ulje na srednjoj temperaturi i propržiti crveni luk isečen na rebarca, dok ne postane staklast.
- Dodati papriku isečenu na kockice i dinstati dok ne omekša. Zatim dodati oljušten i sitno isečen paradajz. Začiniti i dinstati dok se ne zgusne.
- Skloniti sa šporeta i dodati oceđenu tunjevinu. Promešati. U to ubaciti oceđene špaget i lagano promešati.
- Servirati špagete i posuti ih svežim listićima bosiljaka i parmezanom (po želji). Služiti toplo.
Prijatno!