Trikovi za ukrašavanje novogodišnjih kolačića
Novogodišnji medenjaci su sastavni deo praznične trpeze. Čak i one najjednostavnije kolačiće možete učiniti originalnim desertom – uz pomoć glazure. Koliko će oni biti jedinstveni, zavisi od vaše mašte.
Tako, na primer, na kolačićima u obliku zvezdica možete filom ocrtati ivice, a unutar njih nacrtati pahuljice. Od nekoliko zvezdica možete napraviti i pravi bor – tako što ćete ih poslagati jednu na drugu i preliti glazurom.
„Borove“ išarajte talasastim vodoravnim linijama koje simbolizuju sneg, ili ga ukrasite isprekidanim linijama i dodajte jestive ukrasne kuglice umesto božićnih kuglica.
Na kolačićima u obliku srca iscrtajte cvet i unutar njega stavite tačkice koje asociraju na pahulje. Iskoristite i ostatak testa i oblikujte razne oblike koje ćete takođe iskoristiti.
Naravno, ne zaboravite da dodate neazobilazno sušeno voće, bademe i štapiće cimeta, koji će ulepšati vašu slatku trpezu.
Foto: Fotolia