Trend

Predstavljena je čokoladna Louis Vuitton torba u obliku uskršnjeg jajeta

by Aleksandra Dudvarski

16.04.2025.
Čokoladna Louis Vuitton torba
Čokoladna Louis Vuitton torba
Čokoladna Louis Vuitton torba Čokoladna Louis Vuitton torba

Čokoladna Louis Vuitton torba je najneobičniji modni dodatak sezone i spoj visoke mode i vrhunske poslastičarske umetnosti.

Uskršnja jaja su jedan od najupečatljivijih simbola praznične trpeze, a sada su poslužila i kao inspiracija luksuznom brendu Louis Vuitton, koji je kreirao torbu u obliku jajeta prekrivenu čokoladom – jedan od najneobičnijih dizajna do sada.

Čokoladna Louis Vuitton torba

Torba nazvana Chocolate Egg Bag rezultat je saradnje sa renomiranim francuskim poslastičarom i čokolatijerom Maksimom Frederikom (Maxime Frédéric), a dizajnirao ju je Nikola Žeskijer (Nicolas Ghesquière), umetnički direktor ženske kolekcije brenda Louis Vuitton od 2019. godine.

Ovaj unikatni modni komad napravljen je od tamne i mlečne čokolade, uz dodatak pečenih lešnika i orašastih plodova koji se nalaze i unutar same torbe. Teži gotovo jedan kilogram, a dostupan je isključivo u odabranim gradovima – Parizu, Šangaju, Singapuru i Njujorku. Tašna košta 225 evra.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Louis Vuitton (@louisvuitton)

Ko je Maksim Frederik?

Rođen u Normandiji, Maksim dolazi iz porodice poljoprivrednika, a prve korake u svetu poslastičarstva naučio je uz roditelje. Usavršavao se u brojnim pekarama i poslastičarnicama, a 2022. godine proglašen je Poslastičarom godine prema vodiču Gault & Millau.

Danas radi u luksuznom hotelu Cheval Blanc Paris, koji u svom sastavu ima nekoliko prestižnih restorana kao što su Le Tout-Paris, Langosteria, Plénitude i Hakuba. Na sajtu hotela navodi se da je Frederikova posebnost „virtouznost koja poslastičarstvo pretvara u autentično emocionalno iskustvo“.

„Iza svakog deserta treba da postoji priča,“ objašnjava Frederik svoju filozofiju stvaranja. „Uvek govorim svom timu: jedna noga mora da vam bude na putu, da ostanete stabilni, a druga na ivici provalije – jer samo tako ćete se iznova preispitivati i izlaziti iz zone komfora.“