Hrana koja suzbija bore

by | februar 19, 2012

Većina žena na samo spominjanje reči „bora“ postaje nervozna jer se priseti kako, nažalost, još uvek nije otkriven eliksir mladosti. Kako biste što duže zadržali ne samo zdravlje kože, već i mladolik izgled, možete započeti već večeras i to promenom sadržaja na vašem tanjiru.

Nutricionisti i naučnici koji se bave pitanjima zdravlja kože udružili su svoje snage i došli do zaključka kako će do manjeg boranja doći ukoliko povećate doze povrća, maslinovog ulja, orašastih plodova i pšeničnog hleba. Iz ishrane izbacite crveno meso, maslac i hranu obogaćenu šećerom.

Eksperti veruju da je hrana čiji bismo unos trebali povećati preplavljena antioksidansima, tim ćelijskim ratnicima koji se jednako hrabro i uspešno bore protiv starenja i bolesti. Posebna uspešnost u ratovanju protiv bora pripisuje se vitaminima A, C i E, cinku i selenu. Oni biju boj sa slobodnim radikalima, neprijateljima broj jedan koji uništavaju zdravlje naše kože.

Tagovi: