
Bundeva na „fensi“ način
Kada tokom radne nedelje dođemo kući, obično smo suviše umorne da bismo pravile “nešto slatko”, a želimo da obradujemo ukućane, ali i sebe. Druga situacija je – iznenada nam je drugarica javila da će svratiti kod nas, a poznata je kao ljubitelj slatkiša. Danas imamo rešenje upravo za ovakve situacije. Šef kuhinje restorana OMB Larder, koji se nalazi u okviru hotela Radisson blu, dao nam je recept za zapečeni krem od bundeve sa sladoledom od cimeta. Recept smo isprobali I – zato što nam se jako dopao, delimo ga sa vama.

Foto: Mladen Sekulić
je 300gr bundeve, 50gr meda, 50 gr šećera, sladoled od vanile, cimet
Priprema: Bundevu očistiti, iseći na kocke, preliti medom i šećerom, potom posuti cimetom, pa peći u rerni na 160 stepeni dok ne omekša i počne da se karamelizuje.
Dve kocke ostaviti, a od ostalih napraviti pire. Sladoled razmutiti mikserom, uz dodatak cimeta.
Na tanjir prvo staviti pire, a na njega komade bundeve. Sa strane servirati sladoled.
Brankica Treskavica je veteran u svetu novinarstva sa preko 30 godina iskustva, tokom kojih je radila za brojne celebrity izdanja u okviru Color Media International izdavačke kuće. Kroz decenije posvećenog rada, stekla je reputaciju za detaljno istraživanje i izuzetnu sposobnost da svojim tekstovima pruža uvid u živote poznatih, čime je postala nezaobilazni glas u industriji zabave i lifestyle-a. Njena duboka stručnost i ljubav prema novinarstvu omogućili su joj da ostane relevantna i uticajna figura, čije su priče i intervjui oblikovali percepciju celebrity kulture u regionu.