Food blogerka preporučuje: Tropska torta

by | septembar 1, 2015

Tatjana Poterjahin je studentkinja završne godine antropologije, pisac i autorka bloga “Slasno i opasno“ (slasnoiopasno.blogspot.com).

Foto: slasnoiopasno.blogspot.com

Foto: slasnoiopasno.blogspot.com

Kada je shvatila da joj u novom životu u prestonici naviru sećanja na detinjstvo, porodicu i selo iz kog potiče, poželela je da ponovo oseti poznate mirise novogodišnjih kolača, bakinog džema od kajsija, mamine štrudle, i svih ukusa koje voli od malena.
Zbog toga je iz hobija, sa čitaocima na blogu „Slasno i opasno“, počela da deli lična sećanja, uspomene iz stare kuhinje, priče o ljudima i životu. „Slasno i opasno“ je od početka zamišljen kao „mestašce na kom se prepliću hrana i osećanja“. Ovog puta, Tajana preporučuje osvežavajuću tropsku tortu.

Za ovu tortu vam je potrebno:
– 6 jaja
– 8 kašika šećera
– 4 kašike vanillin šećera
– 6 kašika mleka
– 6 kašika ulja
– 6 kašika brašna
– 6 kašika propečenog kokosa
– 1 prašak za pecivo
– 50 ml mleka
– 50 ml likera od kokosa – možete da ga zamenite rumom ili sa još 50 ml mleka
– 4 kašike vanilin šećera – ili po ukusu
za prvi fil
– 2 jaja
– 200 g šećera
– 2 limuna
– 80 g putera
za drugi fil
– 1 jaje
– 125 g šećera
– 60 ml mleka
– 60 ml likera od kokosa ili 12ml mleka
– 2 pomorandže
– 200 g putera

A, kako da je pripremite pogledajte OVDE

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: