Za današnji ručak: Lignje u kari sosu
Plodovi mora su uvek odličan izbor za lagani, niskokalorični ručak. Lignje pripremljene u kari sosu daju kombinaciju ukusa koju ćete poželeti ponovo da jedete.
Sastojci:
– 800 g očišćenih lignji
– 3 šargarepe
– 2 glavice crnog luka
– 1 dl belog vina
– 120 g kus-kusa
– 2 dl supe od povrća
– 0,5 dl ulja
– 3 čena belog luka
– 1 kašika seckanog peršuna
– mešavina začina
– kari
Priprema
1. Lignje iseći na štapiće.
2. Crni luk i šargarepu očistiti te šargarepu iseči na štapiće a crni luk na kockice. Beli luk što sitnije iseckati.
3. Na malo ulja propržiti crni luk i šargarepu, dodati lignje te i njih kratko propržiti.
4. Potom naliti mešavinu belog vina i supe od povrća, dodati beli luk i kuvati na umerenoj temperaturi dok tečnost napola ne uvri.
5. Na kraju dodati kus-kus, kari i začine po ukusu i kuvati dok kus-kus ne nabubri.
6. Gotovo jelo posuti seckanim peršunom.
Još ukusnih recepata i predloga za ručak potražite OVDE