5 razloga da izaberete Barilla soseve
Sve soseve Barilla osmislili su GLAVNI KUVARI KOMPANIJE BARILLA iz Odeljenja za istraživanje i razvoj u Parmi u Italiji. Glavni kuvari kompanije Barilla inspiraciju dobijaju iz kulinarske tradicije Italije i sjajnih sastojaka, a dodaju svoju KREATIVNOST i ORIGINALNOST jer razmišljaju o ukusima i potrebama savremenih potrošača. Nakon što se prototip napravi u kuhinji kompanije Barilla, on se odnosi timu stručnjaka iz Odeljenja za istraživanje i razvoj, koji radi na njemu da bi recept bio spreman za industrijsku proizvodnju. Kombinujemo celovite sastojke, pažljivo odabrane, kako bi vam omogućili prave soseve bogatog ukusa inspirisane DOMAĆOM KUHINJOM, soseve koji su odraz onih koji pravite kod kuće na dobar stari način. Našom savremenom tehnologijom sirovine se samo delimično prerađuju i to na najdelikatniji način, čime se čuva svežina i kvalitet proizvoda.
SOSEVI BARILLA SU DOBRI ZA TEBE I DOBRI SU ZA PLANETU
*Sosevi Barilla na bazi paradajza u skladu su sa UPUTSTVOM ZA HRANLJIVE SASTOJKE KOMPANIJE BARILLA.
*Paradajz i sosevi od paradajza važne su namirnice mediteranske ishrane.
*Od biljnih ulja koristi se samo EKSTRADEVIČANSKO MASLINOVO ULJE i SUNCOKRETOVO ULJE SA VELIKIM PROCENTOM OLEINSKE KISELINE. Ova ulja sadrže nizak procenat zasićenih masnih kiselina i garantuju stabilnost proizvoda.
*Staklena ambalaža soseva čuva kvalitet do kraja roka trajanja.
*Teglice i poklopci mogu se 100 % RECIKLIRATI.
*Fabrika soseva u Rubijanu proizvodi 40 % manje CO2 i koristi 70 % manje vode u odnosu na prethodnu fabriku. Fabrika je sertifikovana standardom ISO 14001 (sertifikat za zaštitu životne sredine) i standardom OHSAS 18001 (sertifikat za zdravlje i bezbednost). Nagrađena je kao NAJBOLJA U KLASI za 2012. godinu.
*Tokom postupka Ocenjivanja životnog ciklusa proizvoda (LCA), Barilla proučava sveobuhvatni uticaj proizvoda na životnu sredinu, od useva do distribucije i neki njeni proizvodi imaju verifikovanu DEKLARACIJU PROIZVODA KOJA UKLJUČUJE ASPEKT ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE (EPD®).
LANAC SNABDEVANJA KOMPANIJE BARILLA
*100 % PARADAJZA u proizvodima Barilla GAJI SE i PRERAĐUJE U ITALIJI. Paradajz dolazi iz održivog izvora i sertifikovan je standardom Dobra praksa u poljoprivrednoj proizvodnji na svetskom nivou (GAP).
*Za pripremu pesta alla Genovese koristimo 100 % ITALIJANSKI SVEŽI BOSILJAK, koji se dostavlja direktno u našu fabriku u Rubijanu. Koristimo bosiljak EKOTIP GENOVESE, tipičan za tradicionalni recept za pesto alla Genovese.
*SUNCOKRETOVO ULJE je glavno ulje u proizvodnji svih soseva. Kupuje se domaće i sveže rafinisano ulje. Svi dobavljači uključeni su u projekat prema kome će, do 2020. godine, Barilla kupovati 100 % sirovina uzgajanih savremenim poljoprivrednim metodama.
GOVEDINA: Dolazi od goveda koje se otelilo u EU i koje je odgajeno u Italiji. Lanac snabdevanja je sertifikovan i kontrolisan (u skladu sa propisima).
*SVINJETINA: Koristimo samo svinjske plećke onih svinja koje su se oprasile i koje su odgajene u Italiji, odnosno uslovi upotrebe su isti kao i za proizvodnju pršute iz Parme i San Danijela.
*DOBROBIT ŽIVOTINJA savremene metode skloništa, obogaćivanja života, higijene, ishrane, zdravlja, snabdevanja vodom, transporta i klanja i goveda i svinja.
PROIZVODNJA SOSEVA I PESTA
*Inspirisani su domaćom kuhinjom i pravljeni isto tako PAŽLJIVO kao i kod kuće.
*CELA PARČAD MESA, samlevena u fabrci.
*U pestu alla Genovese, sastojci se mešaju na sobnoj temperaturi da bi se sačuvali svežina, miris i ukus.
*Začini uvek se dodaju sosevima na niskoj temperaturi da bi se sačuvali miris i ukus.
*Zbog TEHNOLOGIJE TERMIČKE OBRADE MOŽEMO DA GARANTUJEMO STABILNOST PROIZVODA do kraja roka trajanja. Nadalje, termička obrada i tehnologija osmišljeni su tako da maksimalno smanje mehaničku deformaciju sastojaka i da proizvodi sačuvaju strukturu, ukus i svežinu.
KVALITET SASTOJAKA I FINALNIH PROIZVODA
*U našoj fabrici soseva prerađuje se 80 različitih sirovina, a sve dolaze iz STRIKTNO KONTROLISANIH LANACA SNABDEVANJA.
100 % dobavljača potvrđeni su i ocenjeni pre početka snabdevanja. Sve dostave su sertifikovane od strane dobavljača i prekontrolisane u fabrici.
*BOSILJAK SE UVEK BERE RANO UJUTRO, u zoru, kad je svežina i ukus na optimalnom nivou i direktno se šalje u fabriku gde se pere i gde se istog trenutka koristi da bi se sačuvala svežina. Većina dostava stiže u fabriku ZA SAMO NEKOLIKO SATI.
*ZAMRZNUTO POVRĆE gaji se u periodu špica kad su SAZREVANJE I KVALITET SAVRŠENI, čime se može garantovati konzistentan kvalitet tokom cele godine. Kupuje se iz regija poznatih po najboljem kvalitetu (npr, plavi patlidžan dolazi iz Italije, a crvena paprika iz Italije i Španije).
*Pesto alla Genovese pravi se sa SIREVIMA koji imaju ZAŠTIĆENO IME POREKLA IZ ITALIJE (Grana Padano and Pecorino Romano).
*Pre pakovanja 100 % TEGLICA mora da prođe ISPITIVANJE X-ZRACIMA da ne bi došlo ni do najmanjeg oštećenja ambalaže.