Beogradski magovi kulinarstva dolaze na „Food Talk“: „Square Nine“, „Dijagonala“, „Homa“, „Privrednik“…
Spisak značajnih regionalnih imena iz sveta kulinarstva, hrane i vina koji dolaze na konferenciju „Food Talk“ uvećava se svakodnevno! Ove nedelje dobili smo potvrdu od vlasnika i šefova kuhinja nekoliko najboljih beogradskih restorana i hotela! To su Vladimir Melentijević, vlasnik „Zapleta“ i „Dijagonale“, Filip Ćirić, suvlasnik „Home“, Goran Kovačević, glavni kuvar hotela „Square Nine“. Staru gardu predstavljaće Rade Litričin, danas glavni kuvar u klubu „Privrednik“ a ranije perjanica Kluba književnika.
Konferencija će okupiti vodeće eksperte iz oblasti hrane i vina iz celog regiona: šefove kuhinja i vlasnike najboljih restorana u regionu; najbolje vinare u regionu; najbolje autore kulinarskih tv-emisija kao i najbolje gastro-blogere i kolumniste.
„Food talk 2013“ će se baviti i trenutno aktuelnim pitanja bezbednosti hrane, GMO hrane i drugim gorućim pitanjima iz ove oblasti.
Pored Olivera Mlakara, legendarnog voditelja emisije „Male tajne velikih majstora kuhinje“, dolazak na konferenciju potvrdio je i Vladimir Pištalo, dobitnik NIN-ove nagrade za roman godine koji će govoriti o „Gastro-geografiji“.
Učesnici konferencije imaće prilike da čuju i zagrebačkog kolumnistu Renea Bakalovića, koji je vodeći regionalni ekspert iz oblasti hrane i vina. Na kraju konferencije – Đorđe Balašević će pričati o „hrani u etici i poetici ravnice“. Na konferenciji će učestvovati i Moreno Debartoli, koji je široj javnosti poznat kao dečak Malik iz Kurturičinog filma „Otac na službenom putu“ a danas je glavni kuvar hotela „Bristol“ u Sarajevu.
Detalje i programu i učesnicima konferencije FOOD TALK možete pogledati OVDE.